Middelkerke test veiligheidscapsule NEBULA

De NEBULA meet de temperatuur en ontsmet de handen, waarna je door een ontsmettingsnevel wandelt. Het toestel is uniek in Vlaanderen.

Burgemeester Jean-Marie Dedecker verduidelijkt: “De NEBULA opent in deze onzekere tijden de deur naar een vrijere en veiliger samenleving. Omdat wij dit innovatief project ondersteunen plaatsen we de NEBULA als eerste in ons administratief centrum, waar we het aan een praktijktest onderwerpen.”

Made in West-Vlaanderen

Bedenkers en bezielers van dit toestel zijn de Wevelgemse ondernemers Henk Louf en Joke Huys. Aan het begin van deze coronacrisis stelden ze vast dat virussen en bacteriën ons leven te vaak drastisch beïnvloeden en dat bescherming en preventie een noodzaak wordt voor de toekomst. Ze ontwierpen daartoe een cabine toegankelijk met rolstoel, kinderwagen of functioneel met winkelkar. Terwijl je je handen ontsmet, wordt je temperatuur gemeten, waarna je door een ontsmettende nevel terug naar buiten stapt.

Ontwikkelaars Henk Louf en Joke Huys: ‘Meten is weten en veiligheid is onze hoogste troef. De NEBULA combineert beiden en zorgt zo voor een hoger veiligheidsgevoel en bewegingsvrijheid voor jezelf en je omgeving.’

Hoe werkt de Nebula

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke