North Sea Classics: muzikale wereldklasse met zicht op zee

Het gemeentebestuur Middelkerke pakt uit met een exclusieve samenwerking met Dirk Brossé en zijn orkest Prima La Musica. De wereldberoemde dirigent-componist brengt er met ‘North Sea Classics’ een gevarieerd programma van puur klassiek over filmmuziek tot een ode aan Avicii. ‘North Sea Classics’ vindt plaats op zaterdag 25 juli en 8 augustus in Middelkerke, met telkens twee opvoeringen.

Trip door uitzonderlijke klankwereld

Dirk Brossé is een begrip in de internationale muziekwereld. Als componist van heel wat bekende soundtracks en als dirigent bij vermaarde concerthuizen en orkesten mag hij een duizelingwekkend palmares voorleggen.  Met ‘North Sea Classics’ neemt Dirk Brossé het publiek mee “in een klankwereld waar grenzen alleen worden getekend in het zand, net voor het moment waarop de volgende golf ze weer wegspoelt”. Geen vastgeroeste gewoontes en conventies. ‘North Sea Classics’ is liefde voor muziek, met grote ‘L’ en grote ‘M’. Het omarmt puur klassiek met meeslepende filmmuziek en een prachtige ode aan de muzikale erfenis van het Zweeds muziekfenomeen Avicii.

Wereldberoemde topkwaliteit

Schepen voor toerisme Tom Dedecker is opgetogen: “Heel wat kustgemeenten opteren voor een eventloze zomer. Dat vonden wij veel te extreem. We zijn van oordeel dat we ons vakantiepubliek en onze inwoners mogen trakteren op enkele veilige en beheersbare events. Dat we met ‘North Sea Classics’ wereldklasse in huis halen is een voltreffer in deze rare zomer. En het past perfect in de upgrade van het toeristische aanbod waar we consequent naar streven. Dit is weer een event waarmee we Middelkerke als toeristische trekpleister met nadruk op kwaliteit en beleving profileren”, besluit Tom Dedecker.

Praktisch

‘North Sea Classics’ vindt plaats op zaterdag 25 juli en 8 augustus op de casinosite in Middelkerke. Er zijn telkens twee opvoeringen: om 17 en om 21 u.

Alle concerten zijn gratis bij te wonen, maar om de veiligheid te garanderen is de capaciteit beperkt. Er is ook een afgescheiden zone met staanplaatsen, die zijn vrij toegankelijk zolang de capaciteit dat toelaat. Reservatie is vereist! Dienst voor toerisme T 059 30 03 68. 

Deze optredens werden mogeljk gemaakt met de steun van Radio 2.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke