Update: Officieel in ministerieel besluit: Tweedeverblijvers, welkom terug.

Het gemeentebestuur Middelkerke mag bevestigen dat tweedeverblijvers opnieuw naar hun tweede thuis in Middelkerke mogen komen. Uiteraard ook voor overnachtingen en verblijven. Wat eerder vandaag al gonsde als gerucht is nu officieel.

Ministerieel besluit verschenen

Het betreffende ministerieel besluit stelt dat tweedeverblijvers vanaf 20 mei naar hun tweede thuis mogen reizen. Ook (sta)caravans die reeds op een vaste standplaats staan, mogen bezocht worden. Stem daarvoor wel eerst af met je campinguitbater als de camping effectief toegankelijk is. Rondreizen of je verplaatsen met een caravan of andere 'mobiele verblijfplaats' is nog altijd verboden. 

Het ministerieel besluit vermeldt duidelijk dat de geldende 'sociale bubbelregel' ook in het tweedeverblijf van kracht blijft. Dus daar mag je ook dezelfde 4 personen uit je 'thuisbubbel' ontvangen.

Volg onze officiële kanalen voor meer updates en concrete informatie.

Extra sanitaire en hygiëne-units

Ondertussen plaatste het gemeentebestuur extra sanitaire en hygiënische units op cruciale punten langs de zeedijk.
Dagjestoerisme is tot nader order nog steeds niet toegestaan. Houd er ook rekening mee dat de lokale horeca nog niet open is, behalve als ze een take-away- en take-outaanbod hebben.

Welkom terug en ‘amuzeer’ je met gezond verstand!

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke