Uit je schelp met 'Hupsakee', het zomeraanbod voor kinderen

Het wordt dit jaar geen normale zomer. Toch stelde de dienst evenementen van Middelkerke met ‘Hupsakee’ een toegankelijk en veilig activiteitenprogramma samen, zodat gezinnen met kinderen zich geen minuut moeten vervelen.

Hupsakee vakantieboek

Gevarieerd, toegankelijk en veilig, dat zijn de drie hoofdkenmerken van ‘Hupsakee’: een divers activiteitenpakket waarbij Krabbie kinderen en gezinnen meeneemt op een roetsjbaan vol laagdrempelig en veilig amusement. “Hupsakee” is een doeboek en een mini-vakantiegids op kindermaat”, verklaart Tom Dedecker, schepen voor toerisme en events.

“We stellen gezinnen en kinderen allerlei activiteiten en voorzieningen voor. ‘Back to basics’ is het codewoord. Er is ruimte voor echte kustklassiekers zoals zandkastelen bouwen, vliegeren of strandbloemen maken, maar we halen ook de ‘old skool’ viewmaster van onder het stof!”

Gids voor een tjokvolle zomer

Hupsakee gidst je ook langs mooie kunstwerken, verstopt enkele receptjes achter leuke raadseltjes en doet je zoeken naar meer dan 1000 verstopte krabbetjes in de Middelkerkse etalages. “Uiteraard kondigen we in het Hupsakeeboekje ook andere laagdrempelige activiteiten aan. Dankzij Expeditie Hinterland kun je ons uitgestrekte polderland in alle comfort verkennen. We stippelden een fiets- en wandelnetwerk uit met tal van speel-, rust- en smulplekjes. En er is ook aandacht voor Tour Elentrik, een street-artinitiatief dat 10 ‘saaie’ elektriciteitskasten op Middelkerks grondgebied een vibrerende shocktherapie geeft.”

Natuurlijke rijkdom aanboren

“Op het moment dat onze evenementendienst volop plannen aan het maken was voor een zomer vol evenementen stak de ‘lock down’ een ferme stok in de wielen”, zegt schepen voor toerisme Tom Dedecker. “Het werd snel duidelijk dat grotere evenementen niet mogelijk waren, maar dankzij de creativiteit van onze diensten en de natuurlijke troeven van Middelkerke, ben ik trots op het aanbod dat we onze badgasten en inwoners deze zomer bieden”, besluit Tom Dedecker nog.

Meer info?

Het Hupsakeeboekje is beschikbaar aan de toerismebalies en enkele andere Middelkerkse openbare gebouwen of download het boekje op www.middelkerke.be/hupsakee

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke