Villa Les Zéphyrs brengt tentoonstelling #VillaLesZéphyrs met hedendaagse kunst.

Van zaterdag 6 juni tot 2 oktober wordt Villa Les Zéphyrs het decor voor hedendaagse kunst onder het motto ‘Hedendaagse kunst in de huiselijke sfeer van weleer’. De tentoonstelling ‘#VillaLesZéphyrs’ staat onder leiding van curator Els Wuyts en zal werken bevatten van o.a. Elodie Antoine, Peter Depelchin en Nick Ervinck. Opgelet: door de coronamaatregelen is reserveren voor een bezoek verplicht.

Villa Les Zéphyrs heeft een nieuwe functie en werd omgebouwd tot een vibrerend cultuurhuis. De huiselijke sfeer in het huis creëert een fantastische ruimte om kleinschalige, maar cultureel hoogstaande exhibities te houden. De eerste tentoonstelling in het huis wordt door Els Wuyts gecurateerd.  Els Wuyts is het best gekend als co-curator van de Triënnale van Brugge. Voor deze tentoonstelling in Les Zéphyrs selecteerde ze meerdere werken van Belgische kunstenaars die het kleine museum een verfrissende injectie moet geven. Ze zijn er werken van Elodie Antoine, Lisette de Greeuw, Peter Depelchin, Sarah De Vos, Nick Ervinck, Caroline Van den Eynden en Peter Waterschoot.

Bezoek de tentoonstelling in je bubbel of met een gids

Wie de tentoonstelling wenst te bezoeken, moet dit doen met zijn eigen persoonlijke bubbel. Je reserveert een tijdslot van 45 min en dan krijg je het ‘kot’ voor jou alleen om de tentoonstelling in alle rust te bezoeken.

Elke dinsdag in van juni tot september kan je in de voormiddag (van 10 – 12u.) (of op afspraak) deelnemen aan een gegidste rondleiding in de villa en expo. Als extra toetje is een wandeling naar de kunstwerken in het kunstpark (thv. Grand Hotel Bellevue meegenomen).

Deelname bedraagt 5 euro. Plaatsen zijn beperkt.

Wie de tentoonstelling in zijn eigen bubbel of met gids wenst te bezoeken, dient zich in te schrijven via toerisme@middelkerke.be.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke