Wat met kaarten voor Nostalgie Beach 2020?

Beste fan, bezoeker en relatie van Nostalgie Beach Festival,

De overheid heeft op 15 april 2020 aangekondigd dat er tot 31 augustus geen massaevenementen meer mochten plaatsvinden. We begrepen deze beslissing helemaal, daar de gezondheid van iedereen onze topprioriteit is. Maar! We hebben goed nieuws: de 7de editie van het Nostalgie Beach Festival wordt uitgesteld naar 2021 en het belooft alvast weer een topeditie te worden. Het festival zal plaatsvinden op zaterdag 7 en zondag 8 augustus.
We doen ons uiterste best om de line-up helemaal over te zetten naar volgend jaar, zoals deze nu was bepaald. Meer concrete informatie hierover vind je binnenkort op de website terug: www.nostalgiebeachfestival.be.

Heb je reeds een ticket gekocht in de toeristische dienst van Middelkerke of Westende? Dan geldt jouw ticket ook voor de editie van volgend jaar.
Ben je om persoonlijke redenen verhinderd het Nostalgie Beach Festival op de nieuwe data bij te wonen, dan kan je een verzoek tot terugbetaling aanvragen in de toeristische dienst van Middelkerke of Westende, onder bepaalde voorwaarden en uiterlijk tot 15 juni 2020 (14 juni 23u59).

Meer informatie over het uitstel van het festival en de voorwaarden voor de terugbetaling van de tickets vind je hieronder terug:

Wij kijken alvast vooruit, naar betere dagen, en we kijken er naar uit om jullie volgend jaar te zien.

Bedankt voor jullie support en begrip. Hou het gezond!

Organisatie Nostalgie Beach Festival

 

FAQ Nostalgie Beach Festival 2020 - 2021

Waarom wordt het Nostalgie Beach Festival in 2020 verplaatst naar 2021?

De Nationale Veiligheidsraad heeft beslist dat massa-evenementen tot 31 augustus 2020 niet toegelaten zijn in België omwille van de COVID-19 uitbraak. De gezondheid en veiligheid van festivalgangers, artiesten en crew zijn de grootste prioriteit van de organisatoren van het Nostalgie Beach Festival. De richtlijnen van overheden volgen, verantwoordelijkheid nemen, zorg dragen voor jezelf en geliefden en het virus een halt toeroepen: daar draait het om. De organisatoren van het Nostalgie Beach Festival nemen daarom hun verantwoordelijkheid op en hebben besloten om het Nostalgie Beach Festival van 2020 te verplaatsen naar 2021.

Wanneer zal het Nostalgie Beach Festival in 2021 plaatsvinden?

Het Nostalgie Beach Festival wordt verplaatst naar zaterdag 7 & zondag 8 augustus 2021.

Zal het Nostalgie Beach Festival 2021 dezelfde line-up hebben als in 2020?

De programmatoren van het Nostalgie Beach Festival zijn in onderhandelingsmodus en staan in nauw contact met de reeds bevestigde artiesten van het Nostalgie Beach Festival 2020. Hun doel: een wederom straffe line-up voor 2021 samenstellen met dezelfde troeven als de line-up van 2020. Gelet op de strakke kalender van artiesten die vaak al ruimschoots op voorhand vastligt, kan de line-up van 2021 evenwel verschillen van deze van 2020. Je hoort daar binnenkort meer over via de website www.nostalgiebeachfestival.be

Wat met de voor het Nostalgie Beach Festival 2020 aangekochte tickets? Worden deze terugbetaald?

Naar aanleiding van de uitzonderlijke omstandigheden die COVID-19 met zich meebrengt, vaardigde de (Belgische) Minister van Werk, Economie en Consumentenzaken een ministerieel besluit uit om de impact van COVID-19 op de evenementensector te beperken én de belangen van tickethouders te vrijwaren. Op grond van dat besluit kunnen de programmatoren van het Nostalgie Beach Festival onder bepaalde voorwaarden een tegoedbon ‘als gevolg van de coronacrisis’ verlenen aan de tickethouders. Meer informatie over dit ministerieel besluit vindt u op de website van de FOD Economie.

In concreto houdt dit ministerieel besluit in dat de tickets die gekocht zijn voor het Nostalgie Beach Festival van zaterdag 8 augustus 2020 gelden als tegoedbon voor de nieuwe datum van het Nostalgie Beach Festival op zaterdag 7 augustus 2021 en de tickets voor het Nostalgie Beach Festival van zondag 9 augustus 2020 gelden als tegoedbon voor de nieuwe datum van het Nostalgie Beach Festival op zondag 8 augustus 2021.

 

Kan ik toch een terugbetaling ontvangen van mijn tickets voor het Nostalgie Beach Festival 2020?

Op grond van het hiervoor vermelde ministerieel besluit moeten de organisatoren van het Nostalgie Beach Festival slechts in uitzonderlijke en onder strikte voorwaarden het ticket terugbetalen.

Kan je bewijzen dat je in 2021 niet naar het Nostalgie Beach Festival kan komen, dan kan je een terugbetaling aanvragen van jouw ticket in de toeristische dienst van Middelkerke of Westende.

Wie

Enkel de oorspronkelijke ticketkoper kan een terugbetaling aanvragen tot uiterlijk 15 juni 2020 (14 juni 23u59).

Voorwaarden terugbetaling

De ticketkoper kan de terugbetaling alleen aanvragen met geldige bewijzen die aantonen dat hij/zij verhinderd is om het Nostalgie Beach Festival bij te wonen op 7 en 8 augustus 2021. Een reeds gepland huwelijk, een ingeplande medische ingreep of een reeds geboekte vakantie zijn voorbeelden van redenen die geaccepteerd kunnen worden. Het toevoegen van deze bewijzen als bijlage bij jouw verzoek tot terugbetaling is dan ook verplicht. Het is ook verplicht om een print toe te voegen van de effectieve toegangstickets.

Wanneer

Om een terugbetaling te ontvangen, ga je vanaf 18 mei naar de toeristische dienst van Middelkerke (openingsuren). Daar kan je de aanvraag tot terugbetaling d.m.v. een formulier indienen.

Meenemen

Neem de bewijzen van verhindering (en een print van jouw toegangstickets) in print mee zodat deze als bijlage aan het formulier kunnen toegevoegd worden. Een eigenhandig geschreven verklaring wordt niet als bewijs geaccepteerd.

Verdere verloop

Na 15 juni 2020 kan er geen terugbetaling wegens verhindering meer aangevraagd worden. De terugbetaling van de tickets wordt voorzien op 15 juli 2020. TWICE entertainment neemt contact op via e-mail en laat de aanvrager weten of zijn/haar tickets kunnen terugbetaald worden op basis van de aangeleverde documenten.

Vragen

stel je vraag via toerisme@middelkerke.be.

Waarom heeft de Minister van Economie de maatregel uitgewerkt?

Op saveyourticket.be kan je lezen waarom de maatregelen van het ministerieel besluit zo belangrijk zijn voor de brede culturele sector. De terugbetaling van alle tickets zou leiden tot zwaar inkomsensverlies en zou de organisatoren van het Nostalgie Beach Festival in ernstige financiële moeilijkheden kunnen brengen. Door de tegoedbon zonder meer te accepteren, zelfs al ben je verhinderd voor het Nostalgie Beach Festival in 2021, kunnen we er samen voor zorgen dat we ook in de toekomst van unieke culturele ervaringen kunnen blijven genieten.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke