‘Tateraa Terrasjes’: coronaproof alternatief voor Bier aan Zee

De versoepelingen voor horeca en evenementen komen stilaan in zicht. Helaas niet snel genoeg om een nieuwe editie van Bier aan Zee mogelijk te maken. Voor het tweede opeenvolgende jaar is het gemeentebestuur genoodzaakt om ‘Bier aan Zee’ ook dit jaar te annuleren.

Maar niet getreurd: met ‘Tateraa Terrasjes’ tapt Middelkerke een coronaproof evenement uit het alternatieve vaatje.

Als een café zonder bier

De coronamaatregelen zijn nog te beperkend om een volwaardig bierfestival zoals ‘Bier aan Zee’ te organiseren. Daarnaast hebben de lokale horecazaken nu andere prioriteiten. Zij moeten in moeilijke omstandigheden een verloren jaar trachten goed te maken. Het leek ons niet aangewezen om ze, in zo’n kort tijdsbestek, nog extra te belasten met de medeorganisatie van Bier aan Zee.

Tateraa Terrasjes

Het gemeentebestuur biedt een veilig alternatief aan met ’Tateraa Terrasjes’: heel juni laten we ieder weekend amusante straatorkestjes los op de zeedijk van Middelkerke en Westende. Eerste afspraak is op vrijdag 4 juni.

Om het ‘Bier aan Zee’-gevoel toch ergens terug te halen staat het weekend van 18, 19 en 20 juni in het teken van ‘Tateraa Terrasjes XL’. Dan breiden we het animatieaanbod in Middelkerke uit met een rijdend podium en twee bands ter ere van onze ‘Bier aan Zee’-traditie.

Praktisch?

‘Tateraa Terrasjes’: ieder weekend van juni langs de zeedijk in Westende en Middelkerke

  • Vrijdag: tussen 17 en 19.30 u.
  • Zaterdag: tussen 14 en 19.30 u.
  • Zondag: tussen 14 en 17 u.

‘Tateraa Terrasjes XL’ (enkel in Middelkerke):

  • Op zaterdag 19 juni: 14 tot 18.30 u.
  • Op zondag 20 juni: 11.30 tot 16.30 u.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke