“Middelkerke wordt zondag Stonehenge aan zee”

De topfavoriet voor het Belgisch kampioenschap biketrial komende zondag in Middelkerke? Kenny Belaey uiteraard! De 38-jarige Oost-Vlaming heeft sinds zijn twaalfde elk BK waaraan hij deelnam gewonnen en is een levende legende in deze spectaculaire tak van de wielersport. En of er spektakel te beleven zal zijn zondag?! “Er zullen zes vrachtwagens met rotsblokken worden gelost om het parcours te bouwen. Middelkerke wordt zondag Stonehenge aan zee”, lacht Belaey.

Eindelijk komt onze sport naar de mensen

Belaey neemt zijn rol als ambassadeur van het BK biketrial ter harte. “Vroeger vonden onze wedstrijden ergens diep in de bossen plaats, ver weg van het publiek. Nu wordt de sport naar het volk gebracht”, zegt Belaey. “Het is fantastisch dat dit BK in Middelkerke georganiseerd wordt. In een toeristische plaats aan de kust is er sowieso altijd veel volk en veel animo. Veel mensen zullen zondag onze spectaculaire sport leren kennen. De toegang tot het Epernayplein is gratis, iedereen is welkom om van het BK te komen genieten. De vele kijklustigen zullen voor een bruisende sfeer zorgen. Biketrial is een geweldige kijksport!”, verzekert Belaey.

Grootste uitdagers

Zelf is Belaey ook een monument en wereldberoemd binnen zijn sporttak. Het aantal Belgische en wereldtitels die hij op zijn palmares heeft staan, zijn haast niet meer te tellen. “Ik heb er echt geen idee van voor de hoeveelste keer ik zondag Belgisch kampioen kan worden”, zegt ‘The Magician’. “Sinds mijn twaalfde heb ik elk BK waaraan ik heb deelgenomen gewonnen.” Toch blijft hij op zijn hoede. “Er bestaan geen makkelijke wedstrijden. Je moet altijd je hoofd erbij houden. Zondag verwacht ik dat Romain Leonard en mijn broer Wesley mijn grootste uitdagers zullen worden.”

Het BK-praktisch

Programma zondag 18 juli 2021:

  • 10 -13 u.: U9, U11, U13, U15
  • 13.30 -15.30 u.: U17 & Men Juniors
  • 16-18 u.: Men/Women Elite

Epernayplein, Middelkerke

Toegang tot het BK biketrial is gratis!

Meer info?

www.bkmiddelkerke.be 
www.facebook.com/bkmiddelkerke
www.instagram.com/bkmiddelkerke

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke