Beaufort21: ook Middelkerke doet mee

Middelkerke doet al mee van in het begin en onderschrijft daarmee "dat cultuurtoerisme een meerwaarde is voor een bestemming zoals de Kust".

Oostenrijkse kunstenaar voor Middelkerke

Hoe het Middelkerkse kunstwerk van Oliver Laric er zal uitzien maakt Beaufort vlak voor de opening bekend. De zevende editie van de Triënnale voor hedendaagse kunst aan zee loopt van 27 mei tot 7 november 2021. Volgens curator Heidi Ballet kiest Beaufort21 om de "bijzondere kwaliteiten van Beaufort te benadrukken: het decor van de zee, de laagdrempeligheid van het project, de spreiding over de kustlijn en de uitbouw van een kwalitatief beeldenpark op termijn." Uiteraard volledig coronaproof.

Kustbreed muziekproject

De artistieke selectie bestaat uit een mix van binnen- en buitenlandse kunstenaars. Nieuw is het project voor de volledige Kust: tijdens de zomer wordt een muzikale creatie van kunstenaar Ari Benjamin Meyers (US) uitgevoerd in elke kuststad. De tien uitvoeringen gebeuren in samenwerking met ‘Die Verdammte Spielerei’. Westtoer doet een warme oproep aan alle amateurensembles aan de Kust en in het hinterland om deel te nemen aan deze muzikale performance.

Verrijking voor Middelkerkse beeldenpark

De deelname aan Beaufort21 is ook een verrijking voor het Middelkerkse beeldenpark. Momenteel prijken in Middelkerke al enkele prachtige monumentale kunstwerken in de open ruimte. Die zijn er door de jaren heen en dankzij eerdere deelnames aan Beaufort zorgvuldig geplaatst.

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke