Bevestigd: vaccinatie voor Middelkerkenaars in Kursaal Oostende

Inwoners van Middelkerke zullen hun coronavaccin in Oostende krijgen. Daarover werd gisteren een politiek akkoord bereikt tussen de besturen van beide gemeenten. De gouverneur keurde dit voorstel vanochtend goed. Momenteel worden de praktische regelingen gefinaliseerd. Alle inwoners krijgen vanaf februari een oproep om zich te registreren voor vaccinatie in het Kursaal van Oostende.

Best mogelijke oplossing

Burgemeester Dedecker is tevreden met de uitkomst van de vaccinatieregeling. Het alternatief om aan te sluiten bij Oostende werd door burgemeester Dedecker meteen op tafel gelegd toen bleek dat Middelkerke ingedeeld zou worden bij Diksmuide of Veurne. “Via tram en bus is Oostende makkelijk te bereiken, zelfs met de fiets is dat niet onoverkomelijk. Het is gewoon gezond verstand om bij Oostende aan te sluiten. Burgemeester Tommelein van Oostende was meteen bereid mee te werken."

Nauwe samenwerking tussen Middelkerke en Oostende

Beide gemeentebesturen werken nu in de komende weken nauw samen om de vaccinatie op poten te zetten. Ook naar vervoer, personele inzet en andere logistieke voorzieningen gaan Middelkerke en Oostende nauw samenwerken.

Wachten op richtlijnen vanuit Vlaamse overheid

De praktische regelingen rond de algemene coronavaccinatie worden gestuurd vanuit de Vlaamse overheid. Het gemeentebestuur Middelkerke wacht nu verdere richtlijnen vanuit Vlaanderen af.

Houd de website in 't oog

Via www.middelkerke.be/coronavaccin publiceren we alle praktische informatie rond de algemene coronavaccinatie in Oostende.

 

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke