Duinenbad definitief gesloten

Door een onherstelbaar technisch defect wordt het zwembad met onmiddellijke ingang gesloten. Het gemeentebestuur betreurt deze beslissing en ijvert nu volop voor een versnelde doorstart van het schoolzwemmen in het nieuwe zwembad Vita Krokodiel.

Herstelling weegt niet op

Vorige week veroorzaakte het defect van een belangrijke pompinstallatie wateroverlast in de kelder met substantiële schade aan de installatie en bekabeling als gevolg. Nader technisch onderzoek wijst nu uit dat de kosten van de herstelling niet meer opwegen tegenover de resterende openingsperiode van het oude gemeentelijke zwembad. Oorspronkelijk zou het zwembad tot en met vrijdag 18 december open blijven. Een vervroegde definitieve sluiting dringt zich nu helaas op.

Sneller schoolzwemmen in Vita Krokodiel

Recreatieve zwemmers en de zwemclubs moeten nu even wat geduld oefenen tot 19 december, want dan opent Vita Krokodiel voor iedereen de deuren. Het gemeentebestuur ijvert wel voor een versnelde doorstart van het schoolzwemmen in het nieuwe zwembad en onderzoekt samen met de beheerder of scholen er sneller terecht kunnen.

Stukje sportnostalgie

Het gemeentebestuur betreurt bij monde van sportschepen Henk Dierendonck de vervroegde sluiting van het gemeentelijk zwembad: “Het Duinenbad was sinds midden jaren 1970 letterlijk het centrale zwempunt van Middelkerke op het marktplein. Heel wat Middelkerkenaars trokken er hun baantjes of leerden er zwemmen. Het is jammer dat dit stuk Middelkerkse sportnostalgie vroegtijdig verdwijnt, maar het zwembad was op. Het heeft meer dan zijn dienst bewezen. Het is nu volop uitkijken naar ons nieuwe zwembad aan de Krokodiel. Nu al is zeker dat we bij de opening van Vita Krokodiel op gepaste wijze afscheid zullen nemen van het Duinenbad.”

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke