Eerste fase #mkpromenade klaar

Vlotte eerste fase

De eerste fase van de aanleg van de nieuwe zeedijk in Westende is klaar. Van aan surfclub De Kwinte tot aan de Noordzeelaan kun je nu flaneren op een brede, ruime en veilige zeedijk. Of verkies je een wandeling in de groene grasdijk? #mkpromenade maakt het mogelijk. Het gemeentebestuur blikt ondertussen vooruit naar de tweede projectfase. Die start na de zomervakantie.

Op 18 januari startte aannemer Verhelst met de werken aan de grasdijk. Die waren begin maart helemaal afgerond. Aansluitend begon aannemer Stadsbader met de aanleg van de nieuwe bovenlaag. 

Een week voor uiterste deadline en ruim voor de start van de zomervakantie zijn de werken klaar. De siersteen op de dijkboord is het laatste afwerkingspuntje. 

Uitkijken naar GDU

Vanaf 13 september start de aanleg van de ondertussen befaamde GDU-dijk. De golfdempende uitbouw is een nieuwe wandeldijk met dubbele functie. Dankzij zijn lagere ligging is de GDU een buffer bij extreme weersomstandigheden en golfslag, maar evengoed kan je er vanaf 10 u. ’s ochtends al in de zon wandelen. De aanleg van de GDU zal het gros van deze projectperiode in beslag nemen. De tweede projectfase loopt van de Noordzeelaan en het Rauschenbergplein.

Nutswerken in fase 3

De nutswerken zijn altijd de voorloper van de eigenlijke werken. Tussen september 2021 en juni 2022 zullen die nutwerken zich vooral afspelen in projectzone 3 tussen het Rauschenbergplein en de Rotonde.

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke