Kandidaten voor bouw nieuw gemeentehuis

De procedure voor de bouw van het nieuwe gemeentehuis lijkt sterk op die van het casino. Ook hier bestaat een bouwteam uit een ontwikkelaar, een architectenteam, een aannemer en een onderhoudsfirma. Een duidelijke projectafbakening garandeert ‘gezonde’ mededingers die naast architecturale vernieuwing ook ruimtelijke efficiëntie nastreven. Het project krijgt ook de nodige administratieve en juridische begeleiding door een extern team experts.

Het nieuwe gemeentehuis komt in de plaats van het huidige zwembad op het marktplein.

5 kandidaten

Via Middelkerke, Team Gemeente(t)huis, Bouwteam HAZ, TM Testerep en Eiffage zijn de geselecteerde bouwteams. Ze kunnen allen een brede waaier aan geschikte referenties voorleggen.

Op de groei ontworpen

Het nieuwe gemeentehuis zal alle administratieve gemeentediensten huisvesten. Het moet een helder, toegankelijk en logisch gebouw voor de burger worden. De werknemers krijgen dan weer de best mogelijke werkomstandigheden in een comfortabel gebouw dat ‘op de groei’ is ontworpen. Geplande oppervlakte? 4000 m². Een werkgroep van gemeentelijke medewerkers bepaalde de belangrijkste aandachtspunten en wensen. Offertes moeten binnen zijn tegen 21 september. Middelkerke trekt € 13.500.000 uit voor deze realisatie.

Eeuweling krijgt opvolger

Het gemeentebestuur onderzoekt welke bestemming het huidige gemeentehuis krijgt. Het gemeentebestuur denkt aan een ceremoniële functie of een ruimtelijk eerherstel. 100 jaar later krijgt het eclectische gemeentehuis dus een splinternieuwe opvolger.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke