K.E.R.K.: een gele deur naar een frivool kunstuniversum

“Ik was al een eindje zoek naar een ruimte waar ik mijn werk kan tentoonstellen en brede artistieke projecten kan ontplooien. Waarom koos Nick voor Sint-Pieters-Kapelle? “Na Beaufort04 in 2015 bleef mijn ‘Olnetop’ hier permanent op het strand staan. Vorig jaar mocht ik deelnemen aan de zomertentoonstelling in Villa Les Zéphyrs. Toen het gemeentebestuur een langdurige samenwerking voorstelde, aarzelde ik geen moment.

“Het is een dankbare ruimte, maar ik kreeg vooral veel steun van de gemeentelijke diensten. Zij fristen de kerk op, zorgden voor nieuwe armaturen en boden heel wat logistieke ondersteuning. Ik ben hen heel dankbaar.”

In de komende jaren wil ik hier verschillende artistieke vormen samenbrengen zoals dansvoorstellingen en kleinschalige concerten. En dankzij de geschikte faciliteiten kunnen hier ook originele recepties plaatsvinden.”

Het is de bedoeling dat K.E.R.K. ook een rol in het dorp speelt. "Ondertussen heb ik warme contacten met de lokale horeca en andere geëngageerde ‘Kapellenaars’. De cultuurdienst organiseert hier ook een kleinschalige familievoorstelling met de toepasselijke titel, ‘Geel’. "

Alle info over K.E.R.K. en de zomertentoonstelling 

Een zomer vol kunst

K.E.R.K. is trouwens één van de drie ankerpunten van een Middelkerkse zomer vol kunst.Naast de zomertentoonstelling in K.E.R.K. waait er met ‘A soft gentle breeze’ onder het curatorschap van Els Wuyts (Triënnale Brugge) een frisse artistieke zomerbries in Villa Les Zéphyrs in Westende en uiteraard zijn de twee kunstwerken van Beaufort21 ook echte blikvangers.

Originele herbestemming voor kerk

In slechts 3 van de 11 kerken in Middelkerke vinden er nog erediensten plaats. KERK is een schoolvoorbeeld van nutiige en duurzame herbestemming.  Binnenkort ontwijdt de bisschop ook nog de kerk van Leffinge. De Sint-Theresiakapel in Westende-Bad is ook al in gemeentelijk bezit. Die is trouwens een belangrijke locatie voor de zomertentoonstelling van Villa Les Zéphyrs.

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke