Middelkerke herademt met zomer vol speelplezier, muziek en kunst

Actieve zomergasten en inwoners kunnen met gerust hart herademen als ze een eerste blik op de Middelkerkse zomerkalender werpen. Na de ‘verloren’ zomer en de verstoorde coronavakanties van afgelopen jaar, sluit die van 2021 weer aan bij het traditionele Middelkerkse evenementenregime: er is heel veel muziek, speelplezier, kunst en cultuur. Het gemeentebestuur bundelt het volledige zomeraanbod in twee gerichte brochures, een mooi zomermagazine en via alle onlinekanalen.

Heel wat eigen organisaties

Vorige week kondigden zowel het Zandsculpturenfestival en de Proximus Pop-Up Arena hun grote evenementen in Middelkerke aan.

Ook schepen toerisme en evenementen Tom Dedecker trekt zijn longen vol en blikt vooruit naar een ‘tjokvolle’ zomer: “Uiteraard brengen dergelijke events heel wat regionale uitstraling, maar onze eigen kwalitatieve en leuke events geven het zomeraanbod een absolute meerwaarde. We bieden een ruim, divers en allround programma, netjes passend in ons toeristisch beleid.”

Voor speelvogels en springveren

Opvallend. Met heel wat specifieke speelevents lijkt de zomerkalender in Middelkerke wel op een langgerekt zomerkamp.

Airland’ van 1 tot en met 4 juli, is het eerste zomerse springpaleis.

“Zo’n speelattracties zijn laagdrempelig, veilig en actief.

Naast ‘Airland’ organiseren we een juli- en augustuseditie van ‘Kweetniehoeleuk’ (13+14/07 en 10+11/08) en verwelkomen we opnieuw de spectaculaire ‘O²-Run’ van 14 tot 22 augustus op het sportstrand aan de Louis Logierlaan.

Soundtrack voor de zomer

Ook deze zomer brengen de wekelijkse ‘Apéro Sundays’ een zalige zondag in telkens een andere deelgemeente.

Volgens Tom blijft die succesformule aanslaan. “Voor toeristen is het de ideale gelegenheid om kennis te maken met het Hinterland en voor de dorpsbewoners bieden de ‘Apéro Sundays’ een fijne muzikale dimensie aan hun gezellig zondagscafé.”

De Parkies zorgen voor een wekelijks donderdagconcert in het Normandpark. “Momenteel kan de organisator zeker bevestigen dat Parkies in augustus naar Middelkerke komt, als de versoepelingen gunstig verlopen komt juli daar waarschijnlijk ook bij.”

Liefhebbers van toegankelijk klassiek komen deze zomer ook aan hun trekken. Net als vorig jaar steekt meesterdirigent Dirk Brossé op 9 juli met North Sea Classics enkele klassiekers uit de popmuziek, musical- en filmwereld in een smaakvol, klassiek jasje. Trouwens: volgende week kondigt Middelkerke nog een extra klassiek evenement aan.

Alternatieve fin-de-saison met StreetmArt

Naast Beaufort21, expo’s in Sint-Pieters-Kapelle en Villa Les Zéphyrs duiken er dankzij Tour Elentrik en Land Art nog kleine kunstparels in het straatbeeld en het groen op.

StreetmArt op 28 en 29 augustus is dan weer onze alternatieve ‘fin-de-saison’ met een kleurrijke mix van avontuurlijke sport, lifestyle en street art. Uiteraard mag daarbij de spectaculaire VW-busmeeting niet ontbreken.”

Hupsakee en Expeditie Hinterland: permanent plezier met overzicht

Overzicht is alles. Tom beaamt: “Daarom bundelden we met Hupsakee en Expeditie Hinterland gerichte activiteiten, voorzieningen en events in twee handige brochures. Hupsakee is ondertussen een klassieker.”

Net zoals iedere schoolvakantie staat Hupsakee Zomer vol. Niet alleen met evenementen, maar ook met raadseltjes, kleurplaten en spelletjes. “We zijn op alles voorbereid, ook op het typische zomerweer à la Belge”, knipoogt Tom.

“Wie op verkenning door ons prachtige Hinterland wil, kan terugvallen op ‘Expeditie Hinterland’. Daarin stippen we bezienswaardigheden, picknickzones, leuke fiets- en wandelroutes, zoektochten en smulplekken in ons groene Hinterland aan”, besluit Tom.

Wat met corona?

Het gemeentebestuur keurde in het college van burgemeester en schepenen een overzicht van de meeste reeds gekende evenementen goed. Uiteraard is de doorgang van die evenementen afhankelijk van de geldende coronamaatregelen en - bij externe evenementen – van de organisatoren.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke