Middelkerkse terrassen worden weer echte terrassen

Besluit burgemeester wordt opgeheven

Vanaf zaterdag 8 mei, 00:00 u. wordt het besluit burgemeester van 23 april opgeheven. Dat besluit bepaalde dat de vergunde horecaterrassen tijdelijk openbaar domein werden. 

Weeral terrasjestijd

Door de uitbreiding van de take-away-ruimte in het 1-meiweekend was het al een beetje terrasjesweekend in Middelkerke, maar met de heropening van de horecaterrassen is het nu tijd voor het ‘echte werk’.  De zaakvoerder van de horecazaak kan zijn uitbating weer zelf  regelen: het aanbod op het terras is niet meer automatisch gekoppeld aan eventuele raamverkoop, er is opnieuw terrasbediening mogelijk en de zaakvoerder kan je verplichten iets te consumeren. De zaakvoerder is wel gebonden aan de federale maatregelen voor buitenhoreca.

AmuZEEr je met geZONd verstand

De heropening van de terrassen is een serieuze stap naar een normalisering van het vakantieleven aan zee. Ook de beachbars mogen weer open. Om het comfort voor dagjestoeristen en vakantiegangers te vergroten, breidt het gemeentebestuur de opening van de openbare toiletten uit naar alle weekdagen.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke