Ook kinderopvang is topsport

Tijdens de drukste sportzomer in jaren belonen enkele West-Vlaamse opvanginitiatieven al hun medewerkers met een welverdiende medaille. Want kinderopvang is ook Olympische topsport, zeker na afgelopen coronajaar. Vrijdag was het IBO van Middelkerke aan de beurt.

Toorts gaat van gemeente naar gemeente

Ann Pille is verantwoordelijk voor het IBO in Middelkerke. “Het initiatief startte in de IBO van Hooglede. Zij stelden een leuke attentiedoos samen met een olympische toorts inclusief drie medailles. Die doos gaat bijna de hele provincie rond. Ze willen daarmee alle initiatieven voor buitenschoolse opvang bedanken. En dan vooral hun buitengewone inspanning om tijdens het afgelopen coronajaar altijd klaar te staan voor de duizenden kinderen die dagelijks rekenen op onze diensten. Wij krijgen de doos van onze Oostendse collega’s. Ik breng de medailles en de toorts naar de collega’s van Koksijde.”

Rollercoaster van maatregelen

Toen de pandemie losbarstte stonden heel wat zorgdiensten in de vuurlijn. “Er ging terecht heel veel aandacht naar het medische- en zorgpersoneel in de ziekenhuizen en de woon- en zorgcentra, terwijl alle opvangdiensten voor kinderen ook quasi onafgebroken bleven doorwerken. Net zoals topsporters in aanloop naar de Spelen, moesten al onze IBO-medewerkers redelijk wat inspanningen en opofferingen doen om onze dienstverlening te garanderen. Daarom doet deze erkenning extra deugd”, besluit Ann.

Uitkijken naar zilveren jubileum

Het IBO in Middelkerke mag dit jaar trouwens 25 kaarsjes uitblazen. “Dat klopt. Eind augustus vieren we dat samen met al onze medewerkers, maar we kijken ook naar de toekomst”, zegt bevoegd schepen Natacha Lejaeghere. “Heel wat mensen rekenen dagelijks op onze IBO. In de zomer zitten we iedere dag vol, in het schooljaar vangen we 135 kinderen per dag op. En dat doen we in de best mogelijke omstandigheden: in Westende en Leffinge hebben we nieuwe ruimtes ter beschikking en onze nieuwe locatie in Middelkerke wordt helemaal opgefrist, inclusief nieuw omgevingsparkje. Onze kinderen krijgen de dus de best mogelijke accommodatie voorgeschoteld.”

Uitgebreid team

Al deze Middelkerkse opvanghelden krijgen een alvast een Olympische erkenning:

Liselot Backers, Thaleia Boulougouris, Marie-Christine Crop, Lindsey Daele, Linda Delanghe, Nancy Dubois, Jessie Dubois, Sabine Duinslaeger, Cindy Embrechts, Nikita Maene, Lynn Rommens, Inge Taffeirne, Kathleen Thienpont, Sabrina Vanderlinden, Koen Van Herzeele, Dolores Vanslembrouck, Wendy Vandierendonck, Maaike Vermote. Ann Pille en Griet De Houwer zorgen voor de nodige coördinatie.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke