Tandem voor topkoersen: Middelkerke en Golazo organiseren 3 BK's

Niet één, maar drie kampioenschappen

Golazo is ’s lands grootste organisator van (sport)evenementen en zet organiseert organisatie van de BK’s in Middelkerke. Eerste afspraak? Het spectaculaire BK Trial op zondag 18 juli. De grote finale vindt plaats in 2022: dan organiseert Middelkerke achtereenvolgens het BK veldrijden op 8 en 9 januari en het BK op de weg op 26 juni.

Expertise in huis

"Golazo heeft expertise en ervaring op het hoogste niveau en voldoende mankracht met de juiste specialisaties. Dat betekent ook dat wij met het gemeentebestuur volop kunnen inzetten op de beleving van de BK’s . Een tactiek die ons op de kaart moet zetten als sterke gastgemeente voor andere sportevenementen”, zegt schepen voor sport Henk Dierendonck.

Organisator met toppalmares

Golazo is een Belgisch bedrijf en organiseert nu al 21 internationale cyclocrossen en een aantal grote Belgische wielerkoersen: denk aan de BinckBank Tour, de Baloise Belgium Tour en de Oxyclean Classic Brugge-De Panne.  Golazo organiseerde al meerdere succesvolle BK’s: op de weg in Knokke-Heist, Leuven, Antwerpen en Gent en recent nog in het veld in Antwerpen. Voor het BK Trial werkt Golazo samen met Belaey Trials Events, dé referentie in trial, met ruime expertise in de organisatie van World Cups en BK’s in deze spectaculaire discipline.

Wereldkampioenen in stelling gebracht

"Middelkerke zal 12 maanden lang in de ban zijn van de fiets in al zijn aspecten. Het worden sowieso 3 spectaculaire kampioenschappen waarin we volop gaan inzetten op fanbeleving. Vier wereldkampioenen staan de organisatoren bij. Viervoudig wereldkampioen Kenny Belaey is de peter van het BK trial. Paul Herygers wordt supervisor van het BK veldrijden en voor de wegrit is dit Johan Museeuw. Dit alles onder goedkeurend oog van ere-ambassadeur Freddy Maertens.”, aldus Christophe Impens, CEO Cycling van Golazo.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke