Middelkerke kijkt vooruit naar vlotte vaccinatie!

Middelkerke kijkt vooruit naar vlotte vaccinatie

Terwijl de federale en Vlaamse overheid de vaccinatie voor het grote publiek volop voorbereiden, adressenlijsten verzamelen en vaccins bestellen, zijn Middelkerke en Oostende klaar om al hun inwoners te ontvangen in het Kursaal Oostende voor hun coronaprik. Met een brede informatiecampagne en een bezoekersteam voor 70-plussers informeert het gemeentebestuur Middelkerke alvast zoveel mogelijk inwoners.

Wegwijs in het Kursaal met FAQ’s en video

“Dankzij meerdere ‘dry runs’ weten we exact hoe de vaccinatie in het Kursaal verloopt”, zegt burgemeester Jean-Marie Dedecker. “Die informatie gieten we nu in een brede informatiecampagne die we vanaf deze week uitrollen. We zetten de meest prangende vragen op een rijtje. Op onze website plaatsen we alvast de ‘meest gestelde vragen’ en een handig plannetje voorop. Ook al onze baliemedewerkers zijn op de hoogte als ze vaccinatievragen krijgen. Dankzij een duidelijke promofilm kun je alle stappen in het vaccinatieproces bekijken, alsof je er zelf bij bent. Eén ding is duidelijk: mensen moeten niet bang zijn voor dat prikje in Oostende: het is er comfortabel, er is ruimte genoeg en om de drie meter staat er een steward klaar”, stelt burgemeester Dedecker gerust.

Bezoekersteam op pad

Middelkerke wil zoveel mogelijk van zijn inwoners vlot in Oostende krijgen. Schepen voor Welzijn Dirk Gilliaert merkt al meteen een andere uitdaging op: “Het bevestigen van de vaccinatieafspraken vergt toch wat aandacht en voorbereiding. Om de Middelkerkse senioren hierover meer gerichte informatie te verschaffen, sturen we vanaf volgende week maandag 8 maart ons bezoekersteam opnieuw op pad naar alle 70-plussers. Een succesvolle vaccinatie van onze senioren is cruciaal voor het bereiken van de beoogde groepsimmuniteit. Daarnaast is het belangrijk zicht te krijgen op de mobiliteit van en naar het Kursaal van deze bevolkingsgroep en vooral de inwoners van de landelijke deelgemeenten te informeren over de verschillende vervoersmogelijkheden”, besluit schepen Gilliaert.

Voor een prikje naar Oostende

Burgemeester Dedecker vervolgt: “Met de tram is Oostende heel makkelijk bereikbaar vanuit Westende of Middelkerke-Centrum. En er is een regeling getroffen zodat je tijdens je vaccinatie gratis voor 1.15 u. kan parkeren in de parking onder het Kursaal. De gemeentebesturen van Oostende en Middelkerke bereikten trouwens een overeenkomst met enkele vervoerscentrales om gratis minder mobielenvervoer aan te bieden voor mensen met mobiliteitsproblemen.”

 

Voor een prikje naar Oostende

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke