Eerste stripmuur wordt geschilderd

Deze week gaat een gespecialiseerde firma van start met het schilderen van de eerste stripmuur in Middelkerke. Vanaf dinsdag 23/8 wordt de muur aan het centrum de Calidris in Westende klaargemaakt (gecementeerd en bepleisterd) om geschilderd te worden. Dit zal zo’n twee weken in beslag nemen. Daarna wordt een speciaal ontworpen tekening van Robbedoes op een vakkundige manier op de muur aangebracht. De tekening is van de hand van de Nederlandse stripauteur Hanco Kolk.  Hij werkt momenteel aan een nieuw verhaal van Robbedoes dat volgend jaar uitgebracht wordt.

Hoe de tekening er uit zal zien, zal duidelijk worden in de loop van de komende weken. Afhankelijk van de weersomstandigheden, zal de tekening tegen eind september op de muur aan de Calidris staan.

Nadat de gevel aan de Calidris klaar is, wordt gestart met de tweede stripgevel. Dit is aan het sport- en cultuurcentrum De Branding. Daar komt een tekening van Lucky Luke.

De stripgevels zijn een deel van het project waarin de gemeente Middelkerke zich wil profileren als stripgemeente van de kust. Na de galerij van stripstandbeelden op de Zeedijk en het standbeeld van Cowboy Henk aan WZC De Ril, investeert de gemeente de komende jaren in een galerij van stripmuren.

Speelpleinwerking in Calidris

Tijdens de vakantie doet het centrum Calidris in Westende dienst als speelpleinwerking. Gemiddeld zijn er per dag een 150-tal kinderen aanwezig. Er worden hekkens geplaatst zodat de kinderen op een veilige afstand blijven van de werken die zullen gebeuren.

Sociale media

De vooruitgang van de werken en een laatste stand van zaken, krijg je via de website visit.middelkerke.be en de facebookpagina van de gemeente Middelkerke (www.facebook.com/gemeentemiddelkerke).

 

Foto: tekenaar Hanco Kolk. - Copyright: © Studio Ballon Media, 2016

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke