Infoavond orgaandonatie, geven om te leven om te geven!

Datum
donderdag 21 april 2016 - 17:30
Locatie
Populierenlaan 35
8430 Middelkerke
Vlaanderen, België

De gemeente organiseert op donderdag 21 april 2016 om 19.30 uur een informatieavond rond orgaandonatie in centrum de Branding. Dhr. Ivo Haentjes  transplantcoördinator van het UZ Gent vertelt het belang van orgaantransplantatie- en donatie.  Een nabestaande donor brengt zijn getuigenis en Lennert Cools komt zijn verhaal vertellen als getransplanteerde.

Orgaandonatie kan een leven redden. Voor veel patiënten met chronische, onomkeerbare aandoeningen, is transplantatie van een orgaan de laatste mogelijke behandeling. Volgens de wet is iedere Belg een potentiële orgaandonor. Toch bestaat de mogelijkheid om verzet aan te tekenen of net toestemming te geven. Zo is er bij een overlijden geen discussie meer mogelijk bij een eventueel protest van nabestaanden

Daarom houdt de gemeente ism de provincie West-Vlaanderen op donderdag 21 april 2016 om 19.30 uur een informatieavond rond orgaandonatie in centrum de Branding. Dhr. Ivo Haentjes  transplantcoördinator van het UZ Gent vertelt het belang van orgaantransplantatie- en donatie.  Een nabestaande donor brengt zijn getuigenis en Lennert Cools komt zijn verhaal vertellen als getransplanteerde. Lennert Cools uit Koekelare onderging als kleine spruit van amper tien maanden oud een levertransplantatie. Vandaag is hij een stoere tiener, die een quasi normaal leven leidt.

 Lennert Cools en zijn nichtje Femke Cools, samen het duo PURE, sluiten de avond muzikaal af bij een natje en een droogje.

 

Bekijk PURE

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke