permanente mountainbikeroute geopend

Provincie stelt ‘Norbert Dedeckere Mountainbikeroute’ voor

Op zondag 12 juni stellen de Provincie West-Vlaanderen, de gemeente Middelkerke en Sport Vlaanderen de ‘Norbert Dedeckere Mountainbikeroute’ in Middelkerke voor.

Omschrijving mountainbikeroute

Het parcours is 30 km lang en loopt onder meer door de Warandeduinen in Middelkerke. Het bevat enkele technische singletracks, dit zijn smalle en vaak slingerende paden in een vloeiende beweging. Obstakels zoals boomstronken-en wortels, duinruggen en scherpe bochten maken de route technisch moeilijk.

De route werd genoemd naar wijlen Norbert Dedeckere, ex-wereldkampioen veldrijden uit Middelkerke. Bij het uitwerken van de route werd rekening gehouden met de scheiding tussen mountainbikers en wandelaars en met de bescherming van het duinengebied.

Mountainbikenetwerk langs de kust

Het parcours sluit aan bij het mountainbikenetwerk dat de Provincie West-Vlaanderen en Sport Vlaanderen langs de kust uitbouwen.

Daarnaast maakt het traject samen met acht bestaande fietsroutes deel uit van het recreatieve fietsnetwerk van de gemeente.

De route kost 3 euro en is te verkrijgen bij de toeristische diensten van Middelkerke en Westende, bij het Middelkerks Administratief Centrum (MAC) en de sportdiensten van Middelkerke en ook via de website www.west-vlaanderen.be/webshop, via provincie@west-vlaanderen.be of via 0800 20 021 besteld worden.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke