Verkeersluw Westende-bad - zomer 2016

Net zoals vorig jaar,  wordt de verkeerssituatie in de Distellaan en Meeuwenlaan opnieuw gewijzigd; De centrumstraten van Westende-Bad zullen vanaf 1 juli  tot en met 31 augustus 2016 verkeersluw gemaakt worden.

Verkeersmaatregelen

De Meeuwenlaan gedeelte tussen de Distellaan en de Zomerlaan, wordt afgesloten voor alle verkeer. Gemotoriseerd verkeer kan wel door de straat rijden tussen 06.00 en 10.00u.

De Distellaan verkeersluw gedeelte tussen de Arendlaan en Priorijlaan, wordt verkeersluw Dit betekent concreet enkel plaatselijk verkeer mogelijk is. Daarnaast zal het aantal parkeerplaatsen in dit stuk Distellaan gereduceerd worden naar 10 plaatsen,  waarvan 30 minuten met blauwe schijf geparkeerd kan worden.

Garages zullen wel bereikbaar blijven.

Fleurige en gezellige wandel- en winkelzone

Het gemeentebestuur hoopt door de verkeersluwe zone een winkel- en wandelzone te creëren, waar handelaars op de vrijgekomen parkeerruimtes een terras kunnen uitbaten.

Daarnaast voorziet het  gemeentebestuur tal van bloemenperken en banken om de gezelligheid, veiligheid en eigenheid van Westende-bad te verhogen.

Bekijk de bewonersbrieven

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke