Bebloemingswedstrijd

De gemeente Middelkerke staat gekend als een rijkelijk, bebloemde gemeente. Elk jaar wordt de groendienst van Middelkerke ingezet om een fleurig straatbeeld te creëren. De perkjes, parken en markten worden voorzien van seizoensgebonden bebloeming en thematische groendecoraties.
De groendienst ontwerpt en maakt de bebloemingsconstructies zelf. Deze constructies zijn onder meer de ooievaarsnesten, hanging baskets aan de kerkgevels en de driekoppige bebloemde palen. Met trots mogen wij zeggen dat Middelkerke beschikt over een aantal unieke bloemdecoraties.

Bebloemingswedstrijd

Elk jaar krijgen tuinliefhebbers de kans om uit te pakken met hun tuin in de jaarlijkse bebloemingswedstrijd. Tuinliefhebbers strijden voor de titel van de mooiste tuin of gevel. Ook  landbouwers kunnen meedingen naar de prijs voor het best bebloemde landbouwbedrijf.
Deze wedstrijd heeft elk jaar heel veel succes.
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor 1 juni in één van de zes categorieën:

  1. gevel- en terrasbebloeming
  2. bebloemde tuinen kleiner dan 75 m²
  3. bebloemde tuinen groter dan 75m²
  4. charmetuinen
  5. landbouw- en commerciële bedrijven

Inschrijven

Nieuwe inschrijvers: Inschrijven kan via 059 31 31 31 of bebloemingswedstrijd@middelkerke.be met vermelding van naam, adres en categorie van tuin.

Kandidaten die het vorige jaar meer dan 65% behaalden, worden automatisch meegenomen in de wedstrijd van het volgend jaar.

Verloop

Een professionele jury bezoekt tijdens de zomermaanden (juli en augustus) alle kandidaten en geeft punten op de categorieën kleur, originaliteit en onderhoud. Enkel de tuinen die zichtbaar zijn vanop de openbare weg komen in aanmerking voor de titel van de mooiste tuin of gevel. Voor de landbouwbedrijven is dit niet van toepassing.
Na de zomer worden alle deelnemers uitgenodigd op de prijsuitreiking. Alle deelnemers die meer dan 60% van de punten behaalden, krijgen een waardevolle prijs.

Bebloemingswedstrijd 2017

Op 20 september verzamelden verschillende tuinliefhebbers in de Branding om te horen op welke plaats hun goedonderhouden tuin zou eindigen. Sommigen gaan al jaren voor de hoofdprijs, anderen proberen elk jaar stapje per stapje op te schuiven.

In de categorie Charmetuinen won Ides Devriendt het voor Johan Deconinck en de familie Schepers – Houtmeyers.

In de categorie tuinen groter dan 75m² ging de eerste plaats naar Ludwine Hessel voor de familie Coenen – Reniers en Resididentie Manager.

In de categorie tuinen kleiner dan 75m² was er een ex-aequo, daar eindigde de familie Boydens-Bulcke samen met Nadia Teirlynck op de eerste plaats. Patricia Jonckheere vervolledigt de top-3.

In de categorie gevel en terras werd het een Leffings onderonsje: daar won Rik Janssens voor Charles Lamoot en Jeffrey Vandendriessche.

Bij de landbouwbedrijven haalde Hubert Vandycke het voor Eric Strubbe en Hubert Neyrinck

Iedereen die dit jaar meer dan 65% haalt, is automatisch ingeschreven voor de editie van 2018.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke

Categorieën