Duurzaam hout

Optimaal genieten van de natuur en duurzame aankopen gaan hand in hand. Daarom is het belangrijk om bij het inrichten van de tuin te opteren voor FSC- of PEFC-gelabelde houtproducten.

Kinderen beleven plezier in een zandbak, op een schommel of zelfs in een zwembad vervaardigd uit duurzaam gelabeld hout. Je bloemen en planten zullen schitteren in een duurzaam gelabelde bloembak of met hun wortelen tussen houtschors afkomstig uit duurzaam beheerde bossen. En je hele tuin krijgt een mooie, duurzame uitstraling dankzij een omheining, terras of tuinhuisje met een duurzaam label.

Producten met het een label geven de garantie dat het hout geoogst werd in een verantwoord beheerd bos. Dus geen illegale houtkap en geen schending van de mensenrechten, maar wel het verbeteren van de biodiversiteit, het geven van een eerlijk loon voor de bosarbeiders, het openstellen van het bos voor recreatie,…

Op de markt is een breed gamma duurzaam gelabelde producten beschikbaar, zowel bij de detailhandel als in doe-het-zelfzaken.

Interessant weetje: Duurzaam gelabelde tuinproducten kunnen aangekocht worden met ecocheques.

Meer info: www.pefc.be of http://www.fsc.be/nl-be

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke