Bebloemingswedstrijd

De gemeente Middelkerke staat gekend als een rijkelijk, bebloemde gemeente. Elk jaar wordt de groendienst van Middelkerke ingezet om een fleurig straatbeeld te creëren. De perkjes, parken en markten worden voorzien van seizoensgebonden bebloeming en thematische groendecoraties.
De groendienst ontwerpt en maakt de bebloemingsconstructies zelf. Deze constructies zijn onder meer de ooievaarsnesten, hanging baskets aan de kerkgevels en de driekoppige bebloemde palen. Met trots mogen wij zeggen dat Middelkerke beschikt over een aantal unieke bloemdecoraties.

Bebloemingswedstrijd

Elk jaar krijgen tuinliefhebbers de kans om uit te pakken met hun tuin in de jaarlijkse bebloemingswedstrijd. Tuinliefhebbers strijden voor de titel van de mooiste tuin of gevel. Ook  landbouwers kunnen meedingen naar de prijs voor het best bebloemde landbouwbedrijf.
Deze wedstrijd heeft elk jaar heel veel succes.
Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven voor 30 juni in één van de 5 categorieën:

  1. gevel- en terrasbebloeming
  2. bebloemde tuinen kleiner dan 75 m²
  3. bebloemde tuinen groter dan 75m²
  4. charmetuinen
  5. landbouw- en commerciële bedrijven

Inschrijven

Nieuwe inschrijvers: Inschrijven gebeurt door middel van het papieren of digitaal inschrijvingsformulier. Het formulier op papier mail je naar  bebloemingswedstrijd@middelkerke.be of geef je af aan de balie in het MAC.

Of schrijf je digitaal in.

Kandidaten die het vorige jaar meer dan 65% behaalden, worden automatisch meegenomen in de wedstrijd van het volgend jaar.

Verloop

Een professionele jury bezoekt tijdens juli alle kandidaten en geeft punten op de categorieën kleur, originaliteit en onderhoud. Enkel de tuinen die zichtbaar zijn vanop de openbare weg komen in aanmerking voor de titel van de mooiste tuin of gevel. Voor de landbouwbedrijven is dit niet van toepassing.
Na de zomer worden alle deelnemers uitgenodigd op de prijsuitreiking. Alle deelnemers die meer dan 65% van de punten behaalden, krijgen een waardevolle prijs.

Wedstrijdreglement

Wil je het wedstrijdreglement nalezen? Dat kan in onze reglementendatabank.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke