Bebloemingswedstrijd

Nieuw concept in 2020: Toon je tuin

Sinds 2020 werd de bebloemingswedstrijd door het concept 'Toon je tuin' vervangen. Een nieuwe wedstrijd waar gekozen wordt voor een meer duurzame invulling van tuinieren.

De bebloemingswedstrijd zorgde voor mooie bebloemde tuinen. Met Toon je tuin kan je ook scoren met een mooie groententuin of een bijenvriendelijke tuin met wilde planten. Bloemen zijn niet langer het uitgangspunt van het nieuwe concept.

Bebloemingswedstrijd

Elk jaar kregen tuinliefhebbers de kans om uit te pakken met hun tuin in de jaarlijkse bebloemingswedstrijd. Tuinliefhebbers streden voor de titel van de mooiste tuin of gevel. Ook  landbouwers konden meedingen naar de prijs voor het best bebloemde landbouwbedrijf.

Er waren  5 categorieën:

  1. gevel- en terrasbebloeming
  2. bebloemde tuinen kleiner dan 75 m²
  3. bebloemde tuinen groter dan 75m²
  4. charmetuinen
  5. landbouw- en commerciële bedrijven

 

Verloop

Een professionele jury bezoekt tijdens juli alle kandidaten en geeft punten op de categorieën kleur, originaliteit en onderhoud. Enkel de tuinen die zichtbaar zijn vanop de openbare weg komen in aanmerking voor de titel van de mooiste tuin of gevel. Voor de landbouwbedrijven is dit niet van toepassing.
Na de zomer worden alle deelnemers uitgenodigd op de prijsuitreiking. Alle deelnemers die meer dan 65% van de punten behaalden, krijgen een waardevolle prijs.

Wedstrijdreglement

Wil je het wedstrijdreglement nalezen? Dat kan in onze reglementendatabank.