Laadpalen

Print

Het gemeentebestuur zet in op duurzaamheid en alternatieve energiebronnen. Dit kadert in het burgemeestersconvenant. Gemeente Middelkerke probeert 20 % minder CO2 te produceren tegen 2020. Nu wil het gemeentebestuur ook de burgers meer en meer oproepen om zich duurzaam te verplaatsen. Om elektrische wagens te promoten, werden in Middelkerke 3 laadpalen geïnstalleerd. Per laadpaal kunnen twee auto’s opgeladen worden.

De eerste 3 Middelkerkse laadpalen vind je in Duinenweg ter hoogte van ingang park, de Populierenlaan (beide Middelkerke) en het Arthur Meynneplein (Westende). Volgende locaties krijgen ook nog een laadpaal: de Duinenweg (thv Haerlebout), Parking Lacodam (thv Britsenlaan – in Westende) en in Leffinge (kerk).

Tegen 2020 wil het gemeenbestuur, in samenwerking met Infrax 19 actieve palen in gebruik hebben.

Waar wordt meestal opgeladen?

Zo’n 70% van de laadbeurten voor elektrische wagens gebeurt naar schatting in en rond de privéwoning. Daarnaast wordt 20% van de oplaadbehoeften ingevuld door bedrijven (of in openbare parkings) die steeds meer laadpunten voorzien op kantoor voor hun werknemers of klanten. Die kunnen er op- of bijladen.

De publieke laadpalen zijn, samen met die in winkel- of sportcentra, aanvullend goed voor de overige 10% en belangrijk om afstanden tussen het opladen thuis (of bij bedrijven) te overbruggen.

Ten slotte zijn er ook steeds meer snelladers langs snelwegen.

Laadpaal op verzoek

Publieke laadpalen zijn ook cruciaal voor wie niet de mogelijkheid heeft in of rond de woning een privé-oplaadpunt te plaatsen.

Kun je thuis niet opladen en is er geen (of onvoldoende) publieke laadinfrastructuur in je buurt? Dan kun je, vandaag reeds, kosteloos de plaatsing van een publieke laadpaal in je buurt aanvragen via netbeheerder www.infrax.be/laadpaal-aanvragen

Het opladen zelf gebeurt tegen betaling, op dezelfde manier als bij de andere 2500 publieke laadpalen.

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke

Categorieën