Bus in Middelkerke voortaan gratis op donderdag

Middelkerke lanceert met de actie ‘Mooie dag Middelkerke’ gratis busvervoer op donderdag in Middelkerke. Dit betekent dat iedereen die in Middelkerke op- en afstapt, gratis kan reizen binnen het grondgebied van de gemeente. Reizigers ontvangen bij opstap een gratis biljet met opschrift ‘Mooie dag  Middelkerke’.
De maatregel gaat in vanaf 1 mei 2014 en geldt ook voor wie de belbus neemt. Het gratis busvervoer wordt aangeboden door het gemeentebestuur van  Middelkerke, in samenwerking met De Lijn.
Mooi meegenomen is uiteraard ook dat de bus gratis rijdt op donderdag, de wekelijkse marktdag. Ook wie niet in Middelkerke woont kan zich in de gemeente een hele dag gratis verplaatsen.
Het gemeentebestuur sloot een overeenkomst met De Lijn en draagt zelf de kosten, geraamd op 1.328 euro per jaar.

Buslijnen

Het project loopt sinds 1 mei op volgende bussen:

  • buslijnen 68 en 69 Oostende- Nieuwpoort-Koksijde-Veurne– die Middelkerke, Westende en Lombardsijde aandoen –, van halte Lombardsijde-dorp tot de halte Sea Shopping Center en alle haltes die ertussen liggen
  • op de lijnen 52 Oostende-Gistel-Jabbeke-Brugge en 53 Diksmuide-Leke-Oostende, die haltes hebben in Sint-Pieters-Kapelle (vanaf Diksmuidestraat 112), Schore, Slijpe en Leffinge (tot halte Leffinge-Noordhoek)
  • op de belbus Middelkerke voor alle verplaatsingen tussen de haltes gelegen te Middelkerke, Leffinge, Sint-Pieters- Kapelle, Slijpe, Schore, Wilskerke en Mannekensvere. 

 De regeling geldt NIET voor verplaatsingen met de kusttram.

‘Mooie dag Middelkerke’

Reizigers die opstappen melden aan de chauffeur aan welke halte ze willen afstappen en ontvangen een gratis biljet met opschrift ‘MOOIE DAG MIDDELKERKE’. Dit gratis biljet is geldig voor een heen- en terugreis op dezelfde dag. Bij elke op- of overstap dient het biljet geregistreerd te worden in de gele ontwaardingsapparatuur. Alle types abonnementen blijven uiteraard geldig.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke