De Duinpieper 2.0

Binnenkort trekken de kinderen, juffen en meesters van De Duinpieper in een splinternieuw complex op dezelfde locatie. Tegen de start van het schooljaar 2020 – 2021 moet de nieuwe school gebruiksklaar zijn.

Slimme nieuwbouw

Het oude schoolgebouw is uiteraard beeldbepalend en waardevol, maar gezien de slechte staat ervan was een gedeeltelijke renovatie niet haalbaar. Naast de grote kost voor de renovatie, voldoet het gebouw niet meer aan de huidige onderwijsbehoeften en de organisatie ervan. De keuze voor een complete nieuwbouw is dus weloverwogen. Net zoals het afstappen van de eerdere plannen voor het behoud van de school in de Calidris dat ook is. De financiële inspanning om het authentieke gebouw ‘schoolproof’ te maken zouden niet te dragen zijn.

Gemeenschapsruimte

De Duinpieper 2.0 wordt een centrale plaats voor iedereen, met ruimte voor andere gemeenschapsactiviteiten. Niet enkel de schoolkinderen zullen er in de beste omstandigheden kunnen vertoeven, er is ook ruimte voor een bibliotheek en de buitenschoolse kinderopvang. Het gebouw is zo ingedeeld dat de lessen ongestoord kunnen plaatsvinden terwijl er andere activiteiten in het gebouw doorgaan.

De zone voor de buitenschoolse kinderopvang heeft trouwens een aparte ingang, zodat iedereen zonder de eigenlijke school te moeten betreden, toegang heeft tot de kinderopvang.

Groen, zon en toegankelijk

Met slechts twee bouwlagen, een overvloed aan groen en bijzondere aandacht voor toegankelijkheid beantwoordt De Duinpieper 2.0. aan alle hedendaagse infrastructuureisen. De stijlvolle afwerking in wit sierpleister en kleurrijke tegels zorgt voor een frisse en luchtige uitstraling, terwijl de verschillende functies allemaal uitgeven op een sterk buitenruimte met veel licht.

Mikken op schooljaar 2020-2021

De kost van dit project wordt geraamd op € 5.283.000. De afbraak van het huidige gebouw start in mei 2019. De bouwwerken gaan aansluitend van start. Als alles volgens plan verloopt, nemen leerlingen, juffen en meester vanaf september 2020 hun intrek in de nieuwe Duinpieper.

Calidris wordt huis voor verenigingen

De gemeenteschool wordt nu georganiseerd in de Calidris. Wanneer de nieuwe Duinpieper klaar is, investeert het gemeentebestuur in enkele opfrissingswerken om van de Calidris een gemeenschapsruimte voor het lokale verenigingsleven te maken.

Update werken

Op 11 mei start aannemer Lamote in opdracht van Farys met de aansluiting van de nutsleidingen voor de nieuwe school. De werken worden uitgevoerd in de Oude Molenstraat/ Henri Jasparlaan en zullen vermoedelijk 1 maand duren.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke