Zwembad de Krokodiel

De plannen voor een nieuw zwembad werden gisteren in het schepencollege goedgekeurd. De werken starten normaliter in het najaar en moeten leiden tot een functioneel, duurzaam en hoogwaardig complex, passend in een prachtig duinenpark.

Samenwerking met privépartner

De realisatie, financiering en uitbating van het project wordt door het gemeentebestuur via een publiek-private samenwerking uitgereikt aan een privéconsortium. Na 30 jaar ‘komt het gebouw terug’ naar het gemeentebestuur. In de samenwerkingsovereenkomst staan clausules die een goede staat en up-to-date functies op lange termijn garanderen.

Bouwdoos voor sport en plezier

Het ontwerp van de Vita-groep nodigt uit tot sporten en spelen. Het past als geheel in de unieke duinenomgeving van het vrijetijdspark. Het voorziet – afhankelijk van toekomstige opportuniteiten - een optionele uitbreiding voor een multifunctionele sporthal. Naast aparte baden voor recreatief en sportief zwemmen (van 6 tot 8 banen), bevatten de plannen een mooie horecaruimte en wellnessvoorzieningen. Zwembad ‘De Krokodiel’ (werknaam) beantwoordt zo aan de meest hedendaagse normen en zal geïntegreerd worden in de ontwikkeling van het nieuwe vrijetijdspark.

meer dan 100.000 bezoekers per jaar

Het gemeentebestuur hoopt dat meer dan 100.000 bezoekers op jaarbasis hun weg naar het nieuwe zwembad zullen vinden.

Huidig zwembad blijft operationeel

Tot het nieuwe zwembad zijn deuren opent, blijft het huidige zwembad open. De bouwtermijn zal zo’n 22 maanden bedragen. Van zodra alle procedures doorlopen zijn en de omgevingsvergunning uitgereikt is, kunnen de werken beginnen. Het gemeentebestuur blijft tijdens de werken en de uitbating in nauw overleg met de Vita-groep.

Inplantingsplan

Plan Zwembad

 

 

 

 

 

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke

Categorieën