Sportcomplex Vita Krokodiel

Mobiliteit sportpark verandert

De afbraakwerken van de oude voetbalgebouwen op sportpark De krokodiel zijn begonnen. Dat heeft gevolgen voor de mobiliteit van en naar het sportpark. 

Toegang tennishal en petanquecomplex

Via de Duinenweg blijven de tennishal en het petanquecomplex toegankelijk voor fietsers en voetgangers via een vrijgehouden graspad tussen de petanqueterreinen en de werfzone van Cordeel.

Auto's kunnen de tennishal en het petanquecomplex enkel bereiken via de Westendelaan.

Parkeren aan de Duinenweg

De parking aan de Duinenweg zal tussen 27/01 en 7/02 helemaal afgesloten zijn. Nadien zal  de helft van de parking gedurende de volledige bouwperiode opnieuw beschikbaar zijn tot aan de start van de omgevingsaanleg, ongeveer begin 2021.

Werfverkeer

Eind februari starten de funderingswerken. Vanaf dan zal de activiteit op het werfterrein gevoelig toenemen. Het werfverkeer verloopt uitsluitend via de Westendelaan.

Wat mag je verwachten?

De werken starten normaliter in het najaar 2019 en moeten leiden tot een functioneel, duurzaam en hoogwaardig complex, passend in een prachtig duinenpark.

Meer dan 100.000 bezoekers per jaar

Het gemeentebestuur hoopt dat meer dan 100.000 bezoekers op jaarbasis hun weg naar het nieuwe zwembad zullen vinden.

Huidig zwembad blijft operationeel

Tot het nieuwe zwembad zijn deuren opent, blijft het huidige zwembad open. De bouwtermijn zal zo’n 22 maanden bedragen. Van zodra alle procedures doorlopen zijn en de omgevingsvergunning uitgereikt is, kunnen de werken beginnen. Het gemeentebestuur blijft tijdens de werken en de uitbating in nauw overleg met de Vita-groep.

Voorrang voor clubs

Voor de invulling van de sporthaluren krijgen het gemeentebestuur en de lokale sportclubs absolute voorrang. Resterende, vrije uren kunnen door de uitbater verhuurd worden.

Twee vliegen in één klap

De versnelde realisatie is logisch. Het zwembad en de sporthal vormen één technisch en functioneel geheel. Als het complex in spreekwoordelijke ‘stukken en brokken’ zou worden opgetrokken, drijft dat de bouwkosten onnodig op. Nu wordt de volledige sportinfrastructuur in één beweging gebouwd. Dat betekent één werfinrichting, één bouwtermijn, één bestelcyclus voor gelijkwaardige materialen en het vooruitzicht op de uitbating van een mooi geheel.

Plan voor bestaande sporthallen

Middelkerke heeft momenteel drie sporthallen in gebruik. De komst van de nieuwe Middelkerkse sporthal noopt het gemeentebestuur tot het uitwerken van een toekomstplan voor de bestaande sporthallen. Turnclub De Sirene krijgt eindelijk een vaste zaal in De Bamburg Lombardsijde. De bestaande werkingen en bezettingen in Leffinge en Middelkerke blijven vooralsnog ongewijzigd.

 

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke