Vernieuwing doortocht Westende

Stand van zaken en planning

De werken aan de doortocht van Westende bevinden zich in de laatste rechte lijn naar de finish. Ondanks verschillende onvoorziene problemen verlopen de werken nog steeds volgens de vooropgestelde planning.

Alle hoofdrioleringen werden geplaatst in de Lombardsijdelaan en de Baronstraat. In de Hofstraat was er een niet voorzien probleem met het grondwaterniveau. Waarna de plaatsing van een overstortconstructie veel vertraging opliep. Wij verwachten een volledige afwerking van deze constructie in de loop van maart. 

In de Lombardsijdelaan werden de huisaansluitingen afgerond waarna in de komende maanden de bovenbouw wordt afgewerkt tot aan de Baronstraat. In de Baronstraat werkt men eveneens verder aan de aanleg van de bovenbouw.

Volgens het huidige schema zal er opnieuw doorgaand verkeer mogelijk zijn langs de Lombardsijdelaan voor het bouwverlof.

Ophaalpunten afval

De ophaalpunten voor de reinigingsdienst zijn:

  • Steenstraat t.h.v. restaurant ‘Hoeveke’;
  • Beukenstraat op het einde hoek kruispunt Mathieulaan/Bassevillestraat;
  • Lombardsijdelaan 153 ter hoogte van de ingang van ‘Zee&Polder' bereikbaar via dienstweg;
  • Baronstraat ter hoogte van de sporthal;
  • Lombardsijdelaan ter hoogte van het kruispunt met de Baronstraat.
HANDELAARS EN ONDERNEMERS

Handelaars en ondernemers kunnen met vragen en opmerkingen steeds terecht bij de bereikbaarheidsadviseur via doortochtwestende@wegenenverkeer.be of via 0471 124 904. 

Rentetoelagen en inkomenscompensatievergoedingen konden volgens eerder berichten van het Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio) aangevraagd worden tot 30 juni. Vlaio liet echter weten dat ondernemers deze vergoedingen toch nog zullen kunnen aanvragen tot het einde van 2017. Meer info bij de bereikbaarheidsadviseur.

CONTACTEER ONS

Met vragen kunt u steeds terecht op het mailadres doortochtwestende@wegenenverkeer.be
Op de website www.wegenenverkeer.be/doortochtwestende  vindt u nog meer informatie.

 

 

 

 

FAQ Openbare werken

Hinder voor handelaars

Handelaars die informatie wensen over ‘hinder bij werken’ kunnen op de pagina's van 'werken en ondernemen'

Ik heb schade aan mijn woning door de werken, en nu?

Bij schade aan de woning dient de bewoner in eerste instantie zijn verzekeringsmaatschappij op de hoogte te brengen van de schade, die op hun beurt in contact moeten treden met de verzekeringsmaatschappij van de aannemer. Hieruit volgt bijna altijd een expertise.

Geen antwoord gevonden? Stel je vraag!

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke

Categorieën