Nieuws over de nieuwe zeedijk: #mkpromenade

#mkpromenade nieuwsblog

Start fase 3

Rauschenbergplein
In fase 3 wordt de tweede strook grasdijk aangelegd.
Ook het Rauschenbergplein wordt gedeeltelijk heraanlegd in deze fase.
1 september 2022

Fase 1 is klaar voor de zomer

#mkpromenade
Na de zomer wordt fase 2 afgewerkt, maar ondertussen is fase 1 volledig klaar voor de zomer.
1 juli 2022

Start fase 2

GDU
Dankzij de GDU, een stijlvolle, 500 meter lange wandeldijk geniet je voortaan sneller van de zon.
1 mei 2021

Voorbereidende nutswerken fase 3

Vanaf 1 februari start de Firma Lamote met de voorbereide nutswerken in de zone tussen het Rauschenbergplein tot aan het Grand Hotel Bellevue (de Rotonde).
1 februari 2022

Eerste grasdijkzone bijna klaar, eerste fase nieuwe bovenlaag

Nieuws over de nieuwe zeedijk
Vanaf 8 maart start de aanleg van de nieuwe bovenlaag van de zeedijk in de eerste werfzone tussen de Oceaanlaan en de Noordzeelaan. Aannemer Stadsbader legt er tot eind juni 2021 nieuwe rioleringen en nieuwe dijktegels. Ondertussen gaan de werken aan de eerste grasdijkzone op het strand vlot voort: het nieuwe strandprofiel is zichtbaar, de wandelpaden worden aangelegd en het helmgras wordt verder aangeplant.
1 maart 2021

Start werken grasdijk

Nieuws over de nieuwe zeedijk
Tussen de Oceaanlaan en de Noordzeelaan wordt de eerste grasdijk zone aangelegd door de firma Verhelst. Bij deze werken krijgt het strand een ander profiel en een helmgraszone. Daarnaast komen er nieuwe wandelpaden op het strand en verdwijnt het sanitaire blok aan de Flandrialaan.
18 januari 2021

Nieuwe fase nutswerken

Nieuws over de nieuwe zeedijk
Tussen de Flandrialaan en de Arendlaan vinden vanaf 4 januari voorbereidende nutswerken plaats. Het gaat om het vernieuwen van de elektriciteits- en ICT-kabels en water- en gastoevoeren.
4 januari 2021

Omgevingsvergunning is binnen

Nieuws over de nieuwe zeedijk
Op 30 oktober keurde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir de omgevingsvergunning voor #mkpromenade goed. Na de verplichte 'stand still' periode kan het gemeentebestuur de eigenlijke aannemingswerken bestellen en starten. Als alles goed gaat, starten we voorjaar 2021 met de grotere werken.
3 november 2020

Twee Blue Innovation awards voor #mkpromenade

Nieuws over de nieuwe zeedijk
#mkpromenade sleepte twee ‘Blue Innovation Awards’ in de wacht. Deze erkenning van De Blauwe Cluster vzw beloont de grote impact van dit openbare project op de zogenaamde ‘blauwe economie’ waarbij duurzaamheid en innovatie absolute prioriteit krijgen. Hoofdontwerper Philip Moyersoen mocht de awards ophalen.
29 oktober 2020

Nutswerken gestart

Nieuws over de nieuwe zeedijk
Tussen november en december voeren verschillende nutsmaatschappijen voorbereidende werken aan elektriciteits-, water- en gasvoorzieningen uit. De impact van die gefaseerde werken zijn minimaal en gebeuren gefaseerd tussen de surfclub en het Rauschenbergplein.
15 oktober 2020