Nieuws over de nieuwe zeedijk

#mkpromenade nieuwsblog

Eerste grasdijkzone bijna klaar, eerste fase nieuwe bovenlaag

01/03/2021
Vanaf 8 maart start de aanleg van de nieuwe bovenlaag van de zeedijk in de eerste werfzone tussen de Oceaanlaan en de Noordzeelaan. Aannemer Stadsbader legt er tot eind juni 2021 nieuwe rioleringen en nieuwe dijktegels. Ondertussen gaan de werken aan de eerste grasdijkzone op het strand vlot voort: het nieuwe strandprofiel is zichtbaar, de wandelpaden worden aangelegd en het helmgras wordt verder aangeplant.

Start werken grasdijk

18/01/2021
Tussen de Oceaanlaan en de Noordzeelaan wordt de eerste grasdijk zone aangelegd door de firma Verhelst. Bij deze werken krijgt het strand een ander profiel en een helmgraszone. Daarnaast komen er nieuwe wandelpaden op het strand en verdwijnt het sanitaire blok aan de Flandrialaan.

Nieuwe fase nutswerken

04/01/2021
Tussen de Flandrialaan en de Arendlaan vinden vanaf 4 januari voorbereidende nutswerken plaats. Het gaat om het vernieuwen van de elektriciteits- en ICT-kabels en water- en gastoevoeren.

Omgevingsvergunning is binnen

03/11/2020
Op 30 oktober keurde Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir de omgevingsvergunning voor #mkpromenade goed. Na de verplichte 'stand still' periode kan het gemeentebestuur de eigenlijke aannemingswerken bestellen en starten. Als alles goed gaat, starten we voorjaar 2021 met de grotere werken.

Twee Blue Innovation awards voor #mkpromenade

29/10/2020
#mkpromenade sleepte twee ‘Blue Innovation Awards’ in de wacht. Deze erkenning van De Blauwe Cluster vzw beloont de grote impact van dit openbare project op de zogenaamde ‘blauwe economie’ waarbij duurzaamheid en innovatie absolute prioriteit krijgen. Hoofdontwerper Philip Moyersoen mocht de awards ophalen.

Nutswerken gestart

15/10/2020
Tussen november en december voeren verschillende nutsmaatschappijen voorbereidende werken aan elektriciteits-, water- en gasvoorzieningen uit. De impact van die gefaseerde werken zijn minimaal en gebeuren gefaseerd tussen de surfclub en het Rauschenbergplein.

Uitgebreide berichten over #mkpromenade

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke