Wintertentoonstelling: Rhapsody in Blue

De tentoonstelling ‘Rhapsody in Blue’ dompelt de bezoeker onder in ‘moodswings’ en verwijst naar het gelijknamige muziekstuk van Amerikaans componist en cultuuricoon George Gershwin. Het stuk werd gecomponeerd in de ‘Roaring Twenties’, de woelige periode waarin ook villa Les Zéphyrs werd geboren.

Rapsodie

Een rapsodie is een muziekstuk waarin contrasterende delen toch een eenheid vormen. Die stemmingswisselingen van de rapsodie zijn ook kenmerkend voor de periode waarin het stuk 'Rhapsody in Blue' van George Gerschwin geschreven werd in 1924, enkele jaren na de Eerste Wereldoorlog. De wilde jaren 1920, the jazz age, waren de tijd van het uitbundig feesten na de wereldbrand, maar ook van rouw en reflectie om het verlies, om het geleden leed.

Kruisbestuiving

De muziek van Gerschwin was een kruisbestuiving tussen jazz en klassiek. Ook in de tentoonstelling 'Rhapsody in Blue' werken we met kunstenaars uit verschillende disciplines, of met kunstenaars die verschillende technieken en/of kunstvormen mengen.

Met werk van o.a. Hans Op De Beeck, Hadassah Emmerich, Hans De Meulenaere en Samyra Moumouh, Hedwig Brouckaert, Johan Creten, Maaike Leyn, Sadie Murdoch, Sarah Yu Zeebroek, Deogracias Kihalu, Sharon Van Overmeiren en Thomas Lerooy.

Isolde De Buck

Curator van de tentoonstelling is kunsthistorica Isolde De Buck. Ze groeide op tussen de kunsten en is gepassioneerd door erfgoed, design en hedendaagse kunst. Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring in het initiëren en opstellen van tentoonstellingen waarin uitzonderlijke combinaties tussen kunst, wetenschappen en maatschappelijke evoluties worden verkend.

Voor de tentoonstelling Rhapsody in Blue worden in de villa ideeën en reflecties uitgetekend in verschillende materialen en worden werken in situ gemaakt. Laat je dus meevoeren op de wisselende variaties van deze compositie.

Praktisch

Openingsuren

Schoolvakanties
Ma tot za: 9.30 – 12.30 & 13.30 – 17.00 u.
Zo: 9.30 – 12.30 u.

Buiten schoolvakanties
Za: 9.30 – 12.30 u. & 13.30 – 17.00 u.
Zo: 9.30 tot 12.30 u.

Gidsbeurten

Villa, expo, en (optioneel) wandeling naar kunstwerken thv Grand Hotel Bellevue.
Tijdens schoolvakanties op dinsdagen tussen 10 en 12 u.
5 euro p.p.
Groepen: op aanvraag.

Info en reservaties
059 31 91 28

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks het laatste nieuws van Middelkerke

Categorieën