Beaufort 2018

De Triënnale Beaufort loopt tot 30 september 2018. Over de volledige Belgische kust (met uitzondering van Blankenberge) zijn er 19 kunstwerken te bewonderen. Twee hiervan zijn te bezichtigen in de gemeente Middelkerke.

1. The Navigator Monument

In Westende is een kunstwerk van de Deense kunstenaar Simon Dybbroe Moller te zien. De kunstenaar is dan wel een Deen, hij werkt en leeft in Frankfurt en stelde al werken tentoon in heel wat wereldsteden als New York, Kopenhagen en Berlijn. Hij sleepte ook al enkele belangrijke prijzen in de wacht.

The Navigator Monument werd geplaatst op het strand van Westende ter hoogte van beachclub De Kwinte. De gemeente
Middelkerke besloot al om het werk aan te kopen en op die manier het beeldenpark verder uit te breiden. Het werk is gebaseerd op het logo van Netscape Navigator, de voormalige zoekmachine die eind jaren negentig zijn leidende positie op het internet verloor aan Microsoft explorer. Het beeldhouwwerk wordt tegen de achtergrond van de Noordzee geplaatst waar de fysieke kabels van het internet net onder het wateroppervlak liggen.

Locatie

Strand ter hoogte van surfclub de Kwinte te Westende

2. Holy Land

Het Beloofde Land is een thema dat in de verschillende religies terugkeert. Meer dan 30.000 Noord-Afrikaanse koloniale soldaten stierven in Europa tijdens W.O.I., maar hun nakomelingen hebben nooit rechten gekregen om naar Europa te migreren, waardoor het idee van Europa als het beloofde land overeind bleef. Meer dan 20.000 vluchtelingen verdronken op weg naar Europa in de laatste 20 jaar. De installatie van de Franse kunstenaar Kader Attia is een tijdelijk monument dat een eervolle begrafenis geeft aan zowel de koloniale soldaten als de vluchtelingen die onderweg naar Europa verdronken.

Locatie

Strand ter hoogte van van Zeedijk 23 te Middelkerke

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks het laatste nieuws van Middelkerke

Categorieën