Beaufort 2021

20 Beaufortkunstwerken van evenveel kunstenaars staan verspreid langs de Belgische kust. Middelkerke ontvangt er twee, waarvan één permanent in onze gemeente te bewonderen blijft. Ga maar eens kijken.

Metamorphosis (Oliver Laric - Oostenrijk)

Knipoog naar de mythologie

Zoals na iedere Beauforteditie blijft één van de kunstwerken permanent pronken in het Middelkerkse beeldenpark. Die eer is weggelegd voor ‘Metamorphosis’ van de Oostenrijkse kunstenaar Oliver Laric. Dit werk staat in de nieuwe grasdijk van Westende-Bad ter hoogte van de Flandrialaan en verwijst naar de ‘grijze zones in de transformaties tussen man en vrouw, mens en dier’. Een beetje zoals in de antieke mythologie van de Romeinen en de Grieken.

 

There Are Indeed Medium-Sized Narratives (Raphaela Vogel - Duitsland)

Standbeeld voor kleine verhalen

Een eindje verderop, op het strand aan de Louis Logierlaan, bekritiseert de Duitse Rafaela Vogel het achterhaalde belang van sommige pronkerige standbeelden. Haar twee giraffen op een pronkstuk van twee aftandse koelkasten wijzen erop dat ook ‘kleine verhalen’ een ‘pied de stal’ verdienen.

 

 

De programmagids van Beaufort kost 1 euro en is te verkijgen bij Dienst Toerisme Middelkerke of Dienst Toerisme Westende

Fietslussen

Via de 3 uitgestippelde fietslussen (Westkust - Middenkust – Oostkust) fiets je heen langs de kunstwerken en terug via de fietsknooppunten, die op het fietsnetwerk liggen. Download ze gratis hieronder.

Tijdens juli en augustus tussen 10u en 22u is er een fietsverbod op de zeedijk in Middelkerke en Westende. Tijdens deze tijdstippen is er een omleidng voorzien voor de fietslussen in Middelkerke - Westende.

Fietslus Westkust
Fietslus Middenkust
Fietslus Oostkust

Fietslus Gehele Kustlijn

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks het laatste nieuws van Middelkerke

Categorieën