straalvogel

Wist jij dat Jommeke een milieuvriendelijk vliegtuig uitvond dat op water vloog? In het gelijknamige album ‘De straalvogel’ stortte zijn vliegtuig helaas neer. Jommeke gaf de brokstukken aan het leger zodat het leger eigen straalvogels kon ontwikkelen. In het album 'Missie Middelkerke' dat op 21 juni 2017 is verschenen, duikt de straalvogel weer op en beleven Jommeke en Filiberke er een nieuw, spannend avontuur mee.

Ook jij kan aan het stuur gaan zitten van de straalvogel. Het is geland in het Middelkerkse Normandpark en blijft er permanent staan als speelkunst. Het kunstwerk werd gemaakt door het befaamde kunstenaarsduo Tardioli-Cauwenberghs. Jommeke mag gerust zijn, want zijn straalvogel is hier in goede handen. Wist je trouwens dat de kunstenaars de volledige straalvogel gebouwd hebben met gerecycleerde materialen? Zo past het volledig in de strijd van Jommeke tegen geheim agent B.P. en zijn opdrachtgevers in het verhaal 'Missie Middelkerke'.

We zijn zelfs nóg verder gegaan in ons verhaal over duurzaamheid, recyclage en hernieuwbare energie. Ook de bordjes die je op de Jommekeroute tegen komt, zijn gerecycleerde wegwijzerbordjes van een oude Middelkerkse fietsroute. De Jommekeroute loopt onder andere langs het kunstwerk de straalvogel.  Fiets langs heel wat locaties uit het Jommeke-album 'Missie Middelkerke' en ga op zoek naar de 11 verborgen letters. Je kan er leuke strippakketten mee winnen. De fietsroute is te koop aan de toeristische balies tegen slechts 1 euro.