Film en Theaterfestival

Een overzicht van alle films en voorstelligen tijdens de Krokusvakantie

Zaterdag 18/02/2023

Filmvoorstelling
Locatie: Bib XL
Tijdstip: 10u.
Gratis
Tickets:

Mijn vader is een sausicce (8+)

Zoe is beste maatjes met haar vader. Wanneer papa besluit om zijn baan als bankier op te geven en acteur te worden, zit het er thuis bovenarms op. Enkel Zoë blijft geloven in papa’s droom. Misschien kan hij echt een groot acteur worden, en kan zij hem daarbij helpen, al blijft zijn rol voorlopig beperkt tot het rondlopen in een idioot kostuum.

Naar het werk van Agnès de Lestrade

Film


Theatervoorstelling
Locatie: De Branding
Tijdstip: 20u.
Prijs: € 6,00
Tickets

Zeefier (12+)

Dit is het verhaal over een eiland in de zee. Het leven van de bewoners is eenvoudig, maar niet zonder zorgen. Telkens de schepen uitvaren naar de zee, vragen ze zich af of ze hun familie terug zullen zien. Want wie weet wat de zee met hen zal doen? Als ze het schip terugzien komen, wordt er gefeest en klinkt er alom muziek. Maar wat als een schip verdwijnt?

Deze wondermooie voorstelling is ook geschikt voor kinderen vanaf 12 jaar. Een ideale gelegenheid om als gezin een mooie theateravond te beleven!

Zeefier

Zondag 19/02/2023

Muzikale poppenvertelling
Locatie: Infopunt toerisme Middelkerke
Tijdstip: 11u.
Prijs: € 2,00
Tickets

Koning Pongo (4+)

Roger van de zoo weet veel over dieren, maar niet alles. Daarom trekt hij naar het oerwoud van Borneo, op zoek naar de Koning van de Jungle. Maar wat ooit een gigantisch woud was, is nu een kale vlakte met maar één boom. Ontgoocheld keert Roger terug. Maar wat vreemd: zijn koffer weegt plots veel zwaarder.

Pongo en Roger ontmoeten elkaar tijdens de voorstelling. Soms kluchtig en luchtig, soms intiem en geruchtig.

Koning Pongo


Straattheater
Locatie: Normandpark Middelkerke
Tijdstip: 14u - 17u
Prijs: Gratis
Zonder inschrijving

De Typotheek is een antiek magazijn op wielen vol kostbare letters en woorden, dat meteen tot de verbeelding spreekt. Van eetbare letters tot krantenknipsels en stempels, woorden in potjes, hoekjes, doosjes, er is zelfs een letterplant.

Twee Typothekers:Ietwat wereldvreemde, vriendelijke woordverzamelaars die in speelse interactie gaan met het publiek.
Geef hen jouw lievelingswoord of kies iets uit hun collectie en zij maken er “à la minute” een postkaart van met een origineel gedicht én unieke illustratie! Wie weet mag je zelfs een gloednieuw proefbuiswoord adopteren of krijg je een gepersonaliseerd pianodeuntje cadeau!

Typotheek

 

Maandag 20/02/2023

Poppentheater
Locatie: Cultuur centrum De Branding
Tijdstip: 15u.
Prijs: € 1,00
Tickets

Circus Maximini (3+)
In de non-verbale voorstelling ‘Circus Maximini’, met vooral draadpoppen, brengen dierenfiguren een circusact: de acrobatenhond Laïka, kikker Fred aan de trapeze, Maximuis op de eenwieler, de pianist Croco…

Pierewiet

 

Dinsdag 21/02/2023

Filmvoorstelling
Locatie: Cultuur centrum De Branding
Tijdstip: 14u.
Prijs: € 1,00
Tickets

Mamma Boe, op zoek naar huis

Vrolijke animatiefilm waarin een nieuwsgierige koe de wereld ontdekt. Beslist een geslaagde eerste bioscoopervaring dankzij speelse humor, gezellige liedjes en avontuurlijke personages.

Na een lange reis vanuit Zuid-Afrika landt er een ooievaar op de boerderij van Mamma Boe om er een nest te bouwen. Door haar komst stelt Mamma Boe zich vragen over haar eigen thuis. Want wat is een thuis eigenlijk? Hoe kan je zeker zijn dat de weide en boerderij waar je woont ook echt je thuis zijn? En is het elders op onze grote wereldbol misschien beter? Haar beste vriend Kraai doet er alles aan om haar te laten zien dat het gras niet groener is aan de overkant, maar dat je wél soms moet verdwalen om de weg naar huis te vinden.

Mamma Boe


Theater-wandeling
Locatie: Normandpark Middelkerke
Tijdstip: 14.30u.
Prijs: € 2,00
Tickets

Weetwateitjes (4)

oorlog is geruzie
maar dan in het groot
bij ruzie heb je pijn
van oorlog ga je dood

Watoetje en Watatje leggen hun oor te luister en verzamelen Weetwateitjes tussen de bladeren van het bos. Ze vertellen het verhaal over Boomreus en Mosreus, of hoe een pietluttig ruzietje uitmondde in een allesverwoestende oorlog die het hele bos deed verbleken en verbruinen.

Het hele verhaal is ingedeeld in vier delen, zodat het uitermate geschikt is voor een vertelwandeling of -fietstocht door een bos of een park. Er wordt telkens ingeleid en afgesloten met muziek.

Weetwateitjes
Opgelet ! Deze voorstelling staat buiten gepland is dit weerafhankelijk. Bij slecht weer kan deze voorstelling last-minute geannuleerd worden. Hier wordt geen alternatieve binnen locatie voorzien.

Woensdag 22/02/2023

Muzikaal verteltheater
Locatie: Bib XL
Tijdstip: 14u. en 15u.
Prijs: € 2
Tickets:

De nieuwe kleren van de keizer (4+)

Terwijl Tilde meesterlijk vertelt, brengt Eddy met zijn contrabas de magie tot leven. 

Deze keer brengen ze op geheel eigenzinnige wijze  ‘De nieuwe kleren van de keizer’ tot leven.
Een keizer die alleen maar bezig is met hoe hij eruit ziet en zich niks aantrekt van de mensen in zijn land, leert op gepaste wijze zijn lesje! Tilde en Eddy nemen het publiek op sleeptouw doorheen deze hilarische vertelling! 

De nieuw kleren van de keizer

Donderdag 23/02/2023

Filmvoorstelling
Locatie: Bib XL
Tijdstip: 10u.
Prijs: Gratis
Tickets:

De Gruffalo (3+)
Een kleine muis komt in het bos allerlei dieren tegen die hem willen opeten. Hij maakt hen bang met een verhaal over een eng monster.
Gebaseerd op het prentenboek van Julia Donaldson. 

Gruffalo


Filmvoorstelling
Locatie: Cultuur centrum De Branding
Tijdstip: 14u.
Prijs: € 1,00
Tickets:

Coppelia (6+)

Een woordeloze danservaring op groot scherm! Een unieke dansfilm vol filmtechnieken. Van 3D en 2D-animatie tot kleurrijke live action  en balletscènes.

De boosaardige Dr. Coppelius bedwelmt zijn stad met oppervlakkige schoonheid, en bedreigt daardoor de prachtige liefde tussen Zwaantje en Frans. Dr. Coppelius schept de beeldschone Coppelia die ieders hoofd op hol brengt en ook Frans betovert! Meer nog, het met liefde gevulde hart van Frans is het laatste ingrediënt dat Coppelius nodig heeft om Coppelia tot leven te wekken. Zwaantje doet al het mogelijke om Frans voor een verschrikkelijk einde te behoeden.

Coppelia

Vrijdag 24/02/2023

Verteltheater
Locatie: De Kilt Westende
Tijdstip: 14:30 u.
Prijs: € 2
Tickets:

Galileo Hannibal Colombus Blauw (6+)

hij zal lang niet alles zomaar geloven
hij zet liever de hele wereld ondersteboven
niemand speldt iets op de mouw
van Galileo Hannibal Colombus Blauw

Samen met zijn vogelse vrienden leeft Galileo in soort wedstrijdwereld. Wie het grootste nest bouwt, het dikste ei legt of de grootste worm vindt, die wint! Galileo doet hier niet aan mee. Hij is zeker dat de wereld anders draait. Maar hoe, dat weet hij niet. Om te weten te komen of de aarde rond of plat is, vliegt hij ondersteboven. Voor zijn vrienden is dit te veel van het goede, maar ook Galileo heeft er genoeg van. Hij trekt erop uit, en vindt nieuwe vrienden en bloedstollende avonturen op zijn pad.

Galileo

Zaterdag 25/02/2023

Voorleesplezier
Locatie: Bib XL
Tijdstip: 10:30u.
Prijs: Gratis
Tickets:

Max en de maximonsters (4+)
Op zaterdag kakelen de kippen op hun stokken in de bib. Onze vrijwilligers lezen bekende en minder bekende verhalen voor aan al die het horen wil. Luistergenot gegarandeerd! Afspraak in het Ei voor een uurtje kippenkopplezier.

 


Muzikaal verteltheater
Locatie: Infopunt toerisme Middelkerke
Tijdstip: 11 u.
Prijs: € 2,00
Tickets

Hartenhaas (4+)
Er is geen druppel water gevallen de laatste weken. Alle dieren worden bang. Want als er geen regen valt, is er geen water. En als er geen water is, is er geen leven. Alleen dood.
Gelukkig is bedachtzame beer bij de pinken! Hij verzint iets grandioos!
Maar dan komt Haas, Hartenhaas. Hij wil niet. Hij kan niet. Hij mag misschien niet.

Het Hartroerend verhaal van Hartenhaas is een grappig en tegelijk ontroerend verhaal over macht en onmacht, kuddegeest en kuddekwelling, over kunst, respect en schoonheid.

Een verhaal voor groot en klein mensenkind. Een verhaal vol bloemenwind !

Hartenhaas