Bram (42)

Bram (42) uit Leuven reed voor ons op het  Norbert Dedeckereparcours.         Bram mountainbike

Wat is mountainbiken voor jou?

Ik ben begonnen tijdens de Covidperiode. Mijn maat, Ruben, had net een nieuwe fiets en ik ging eens mee met zijn oude fiets. Ik was meteen verkocht.

De combinatie van sport, diep gaan en de natuur vind ik fantastisch.

Ik werk als softwareengineer. Dat vergt mentaal soms veel. Daarom ga ik graag eens alles losgooien: afzien, mooie landschappen en één zijn met de natuurlijk. Zalig toch?

Hoe heb je het parcours gevonden?

Ik browsde door de erkende mountainbikeroutes van Bloso - uhum sorry Sport Vlaanderen - en stootte op Middelkerke. Ik ging er vroeger iedere zomer op vakantie op de camping dus ik wist wel dat er mooie duinen waren. Een mountainbikeparcours door mijn lievelingsduinen dat moest ik gewoon eens testen.

Wat vond je van het parcours?

Ik startte aan de parking van de Calidris. Het parcours is letterlijk op 50 meter van de parking.

De Sint-Laureinsduinen zijn een mooie langgerekte single track, ideaal om op te waren. Rond de militaire kazerne begint het te slingeren en is er al een serieuze zandhelling. Best pittig. Daar moet je je juiste verzet kiezen: niet te groot, maar ook niet te klein, of je rijdt je vast in het zand.

Daarna komt er meer begroeiing en meer bochtig met enkele scherpe duinenpaadjes. Geloof me, je hartslag gaat hier meteen ferm in 't rood.

Ik was redelijk choco!

Na heel wat bochtjes ben je redelijk choco als je uit de duinen komt. Daarna komt echter een goed stuk asfalt, waarop je kan recupereren.

Dat recupereren heb j nodig, want dan komt er een natuurlijke pumptrack. Zandheuvels en snellere passages. Gelukkig zijn er ook korte, rustige stukjes waar je even op adem kan komen.

Je kan ook richting de polders. Daar rij je op een jaagpad tussen de kanalen en weilanden. Lekker zompig. Maar de wind! Niet te onderschatten.

Bram mountainbike Bram mountainbike Bram mountainbike

Wat zou je andere mountainbikers aanraden?

Eerst en vooral: geniet van het parcours!

Maar ook: kleed je niet te warm! Je temperatuur gaat snel omhoog. Bescherm zeker je oren en je handen, want er zitten enkele snedige planten langs de route.

Respecteer ook de natuur en de bewegwijzering. De lokale mountainbikeclubs onderhouden en bewaken alles. Sterk!