Dierenloket

Als je verwaarlozing of mishandeling vaststelt, spreek dan best eerst de eigenaar hierover aan. Getuigen van verwaarlozing of mishandeling van dieren kunnen dit ook melden op het nummer 101

Is het dier in blijvende nood, neem dan contact op met de dienst Leefmilieu of de lokale politie. Die stelt indien nodig een proces verbaal op en schakelt de Inspectiedienst Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid in. Je kan ook zelf een melding doen bij de Vlaamse overheid. Het kan zowel gaan over gezelschapsdieren als landbouwdieren.

Indien je een geval dierenverwaarlozing of mishandeling waarneemt kan je contact opnemen met dierenwelzijn@middelkerke.be  , die zorgt voor de verdere behandeling van de melding en houdt je op de hoogte.

Een melding doen

Gemeente Middelkerke is begaan met het welzijn van dieren. Elke inwoner kan via onderstaand meldpunt problemen melden en/of vragen sturen rond dierenwelzijn.

Je kan ook een mail sturen naar dierenwelzijn@middelkerke.be of contact nemen met Wendy Vandenberghe - aanspreekpunt voor dierenwelzijn - op het nummer 059 31 30 16.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke