Middelkerke, FairTradeGemeente

Middelkerke, 5 jaar FairTradeGemeente

Deze titel geeft aan dat de gemeente en haar inwoners eerlijke handel en duurzame & lokale landbouw een warm hart toedragen en er ook effectief werk van maken. Op 07/02/2005 startte Middelkerke haar campagne op en op 21/09/2008 behaalde Middelkerke de FairTradeGemeentetitel.

Eerlijke handel…

Van de ruim 850 miljoen mensen die wereldwijd honger lijden, is de overgrote meerderheid actief in de landbouwsector waar net het voedsel wordt geproduceerd.
Fair Trade of eerlijke handel garandeert de boeren in het Zuiden een correcte prijs voor hun producten. Eerlijke handel biedt de boeren op die manier een rechtvaardig inkomen, zodat ze kunnen investeren in betere leef- en werkomstandigheden en een toekomst zonder honger!
Bovendien moedigt de FairTradeGemeente campagne lokale consumptie en productie van duurzame voedingsproducten aan.

… in Middelkerke?

Verschillende winkels, restaurants, cafés… in Middelkerke bieden producten van eerlijke handel aan. Bovendien zorgen boeren voor lokale seizoensgroenten en –fruit die je rechtstreeks bij hen kan aankopen.
Het gemeentebestuur kiest ook voor eerlijke handel. In het gemeentehuis wordt er eerlijke koffie en thee gedronken. Tijdens recepties schenkt de gemeente fairtradewijn en -fruitsap. Daarnaast worden tal van activiteiten georganiseerd om fairtrade in de kijker te zetten: eerlijke ontbijten in de scholen, fairtradelunch voor het gemeentepersoneel, wereldfeest Couleur aan Zee, de Andere Modeshow…

Help je mee?

Ook jij kan je steentje bijdragen! Kies bij het doen van boodschappen voor fairtradeproducten. Verkooppunten vind je hierboven.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke