Noord-Zuid Comité

Gemeentelijke adviesraad

Het Noord-Zuidcomité (ook nog Noord-Zuidraad / GROS) is al sinds begin jaren '90 de gemeentelijke adviesraad voor ontwikkelingssamenwerking.

Adviesfunctie

Het comité adviseert het gemeentebestuur en de cel ontwikkelingssamenwerking als het gaat over het beleid ontwikkelingssamenwerking, subsidies aan projecten ontwikkelingssamenwerking en noodhulp.

Sensibilisatie en actieve inzet 

Het comité heeft de ambitie meer te zijn dan louter een adviesraad. Het comité wil mensen samenbrengen met een hart voor het Noorden én het Zuiden. Daarbij staan sensibiliseren en de Middelkerkse bevolking in contact brengen met andere culturen centraal.
 
Het comité wil het Zuiden onder de aandacht brengen van de bevolking en politici. Elk jaar ondernemen de vrijwilligers tal van projecten en initiatieven, zoals bvb de 11.11.11-acties, infostanden en hulp op verschillende evenementen van de cel Ontwikkelingssamenwerking en andere gemeentelijke diensten, multiculturele happenings, workshops, klimaatacties, acties en sensibilisatie rond fairtrade,…    

Partner / trekker FairtradeGemeente

Het Noord-Zuid Comité is een actieve partner van de cel Ontwikkelingssamenwerking wat betreft de campagne en gemeentelijke titel FairTradeGemeente. Ze is de actieve trekker.

Meer info

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke