Hart voor Gambia

Waarvoor staat Hart voor Gambia?

De vereniging heeft als doel hulp te bieden aan Gambia in allerlei vormen: scholing, medische zorgen, sanitaire voorzieningen, waterproblemen, landbouwprojecten, visserij en onder andere goederenvervoer door het versturen van materialen. Het helpen met financiële middelen om plaatselijke projecten te ondersteunen, gebaseerd op zelfvoorziening of verbetering voor de plaatselijke bevolking o.a. Sambel Kunda. Samenwerken met andere verenigingen in België en de U.K. voor Gambia.
 

Wat doet Hart voor Gambia?

Hart voor Gambia staat in voor de ondersteuning van het plaatselijk ziekenhuis, een school voor verpleegkundigen, het ondersteunen van landbouwprojecten, het financieren van de aanleg van een weg, het aankopen van aangepast materiaal voor de broussedorpen waar geen elektriciteit voorhanden is.

Marie-Line Dobbels, Annick Keters en Helena Clybouw, zetten zich gezamenlijk in om de enige en laag ingeplante weg van Sambelkunda naar de Gambiarivier, zowat 7,5km. lang, te verhogen en bruikbaar te maken als weg. In het regenseizoen staat van de Gambiarivier naar het schooltje en het hospitaal in Sambelkunda constant onder water. Zieken kunnen het hospitaal nauwelijks of helemaal niet bereiken, kinderen kunnen moeilijk naar school. Afschuwelijk om te zien hoe moeders met hun baby's en zieken moeten door het water waden. De weg ophogen, verharden en rijklaar maken is de boodschap.

De vereniging werkt ook mee met het gemeentelijke Noord-Zuidcomité. De vereniging doet aan fondsenwerving door deel te nemen aan allerhande beurzen en activiteiten.

Meer informatie en contact

facebook/Helena Clybouw-mama Gambia

Helena Clybouw
058 23 68 79
mamagambia@hotmail.com

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke