Inti sisa

Missie

Met Inti Sisa Costa willen we aan kleuters (atelier prekinder) gezonde maaltijden verschaffen, naar voorlichtingsmodel gezonde voeding. Dit is mogelijk door de aanschaf van basisvoeding.Tevens voorzien we menukaarten voor begeleiders en onderwijzend personeel.
Onze aandacht gaat speciaal naar de aanleg en verzorging van een groenten- en kruidentuin. We plannen de uitbouw van een (kinder)boerderij voor kweek van voedzame producten voor de dagelijkse maaltijdvoorziening.

Historiek

Naar aanleiding van inleefreis in 2010 en 2011 in Guamote (Ecuador) groeide het initiatief om binnen de Noord-Zuidwerking Middelkerke steun te verlenen aan de ateliers binnen het educatief project in de Andes. Ter ondersteuning van het muziekatelier ter plaatse in Guamote werden de Ecuadoriaanse muzikanten in 2015 uitgenodigd voor een verblijf van 3 weken in België. Inti Sisa Costa organiseerde een concert in Middelkerke..
Uit de inleefreis bleek ook het gebrek aan volwaardige maaltijden voor de jonge kinderen o.m. door de beperkte aankoopmogelijkheden van eiwitrijk voedsel. Binnen het project zijn echter kansen om eigen voedselvoorziening te organiseren.

Contact

Marc Buts en Greta Van Der Kelen

0474 308199

http://intisisacosta.blogspot.be/

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke