Star

Wie zijn we

De vereniging "Star" werd in 2013 opgericht en bestaat uit 4 vrienden met een hart voor kinderen en een liefde voor het zuiden. Uit deze gebundelde passie ontstond STAR.

               S teffie

               T ijl

         ann A

     woute R

"Star" is Engels voor "ster” en symboliseert de sterren die de visuele verbinding zijn tussen ons en het zuiden.

STAR steunt PLAN

Plan België is een onafhankelijke niet-gouvernementele organisatie, die actief is in 69 landen, waarvan 50 van de armste landen van Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Sinds 1983 werken ze met en voor de meest kwetsbare kinderen en hun gemeenschap in het Zuiden en gaan we de strijd aan met armoede, onrecht en ongelijkheid.

Doelstelling

Star wil de leefomstandigheden van kinderen in het Zuiden structureel verbeteren door middel van initiatieven in hun omgeving, thuis, op school, of de gemeenschap waarin ze opgroeien.

Concreet

Als Plan Ouder steunen we de volledige gemeenschap van Andy Jose in Manabi - Ecuador (link: https://nl.wikipedia.org/wiki/Manab%C3%AD). Onze bijdragen gaan naar structurele programma’s in de omgeving van het Plan Kind. Onze steun bereikt dus een hele leefgemeenschap. Gewoon omdat we zo op lange termijn het beste resultaat halen voor uw Plan Kind. Concreet zal onze steun gebruikt worden voor:

  • programma’s voor zwangere vrouwen, baby’s en jonge kinderen
  • de oprichting van een veilige leeromgeving, aangepast aan de noden van kinderen
  • de uitwerking van preventiestrategieën tegen geweld en seksueel misbruik

 …

Workshops 4 Stars

In deze actie willen we kinderen op een creatieve, maar vooral leuke manier,  informeren en sensibiliseren rond wereldburgerschap en wereldse thematieken. Via onze wereldateliers bieden we specifiek thema’s aan, waarvoor we samenwerken met professionele multiculturele partners en lesgevers.

Bekijk ons volledig aanbod  aan workshops met kinderen in België t.v.v. kinderen in het Zuiden 

Contact

Tijl Vandenabeele - 0496 69 72 71

facebook/STAR

www.fv-star.com

stars4stars@outlook.com

Erkenningsnummer Provincie West-Vlaanderen: WVL20140085
Vrijblijvende giften: BE79 0017 0582 5933

Flyer

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke