Opheffen verkeersluwe zone en parkeeraanpassingen

Het schepencollege heeft op 5 maart 2019 beslist het aanvullend reglement inzake de verkeersluwe zone in Westende-Bad met onmiddellijke ingang op te geven. Het schepencollege besliste op 30 april 2019 eveneens dat er geen enkele soort terras op de parkeerstroken in de Distellaan mag geplaatst worden omwille van veiligheids- en mobiliteitsredenen.

Concreet

Het is praktisch niet langer mogelijk losse tafels en stoelen op de parkeerstrook te plaatsen in juli en augustus in de Meeuwenlaan en Distellaan. De vergunningen voor deze terrassen komen aldus te vervallen.

In de Meeuwenlaan blijft het voor horeca-uitbaters echter mogelijk een terras op de parkeerstrook te plaatsen indien het een terras betreft volgens bijlage 6 van de algemene politieverordening. M.a.w. een terras bestaande uit een zelfdragende structuur met windschermen en een vloer.

Wanneer terrassen plaatsen

Het terras mag uitgebaat worden vanaf de 2de zaterdag van maart tot met de 3de vrijdag van november van hetzelfde jaar. Hierbij ingesloten vind je een basisbeschrijving.

Vergunning nodig

Het is vanzelfsprekend dat je hiervoor een vergunning ingebruikname openbaar domein dient aan te vragen. Een blanco vergunningsaanvraag vind je eveneens hierbij ingesloten.

Aanpassen parkeerregime Westende-Bad

Vanaf zaterdag 29 juni tot en met zondag 1 september 2019 zal het parkeerregime in volgende straten aangepast worden:

  • Priorijlaan (even huisnummers) vanaf de dijk tot aan de Zonnelaan,
  • Priorijlaan (oneven huisnummers) vanaf de dijk tot aan de Zomerlaan,
  • Distellaan van de Priorijlaan tot aan de Arendlaan en
  • Meeuwenlaan vanaf de dijk tot aan de Zomerlaan/Oorlogsinvalidenlaan.

De parkeerduur wordt aangepast naar maximum 1 uur. Een éénmalig gratis ticket van 30 minuten blijft mogelijk. De kostprijs blijft dezelfde, nl. 1 uur = € 1,00.

Voor 29 juni en na 1 september blijft het parkeerregime ongewijzigd, nl. maximum 2 uur.

In de rest van Westende-Bad blijft het parkeerregime in 2019 ongewijzigd.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke