Zon, Zee, Zorgeloos: toegankelijk strand

Coronazomer - 2020

Door de coronamaatregelen zullen er in juli en augustus 2020 geen strandunits van Zon, Zee, Zorgeloos in Middelkerke zijn.

Zon, Zee, Zorgeloos

Zon, zee en strand zouden voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Toch kan een grote groep mensen hiervan niet profiteren. Ze zijn gekluisterd aan hun rolstoel en zand staat voor hen synoniem met irritaties. Om een strandbezoek voor mensen met een handicap deze zomer vlot te laten verlopen heeft de gemeente Middelkerke in juli en augustus een unit opgesteld waar strandrolstoelen gebruikt kunnen worden.

Hoe wordt het strand toegankelijk gemaakt?

Met Zon, Zee… Zorgeloos wil de provincie West-Vlaanderen toegankelijke stranden realiseren.
Samen met 6 kustgemeenten (Nieuwpoort, Middelkerke, Oostende, Bredene, De Haan en Zeebrugge) wordt op en rond een toegankelijk strand gestreefd naar voldoende voorbehouden parkeerplaatsen, toegankelijke tramhaltes, duidelijke bewegwijzering, een toegankelijke strandtoegang, een verhard pad op het strand tot op het harde zand met rustplatforms, een toegankelijk toilet, een toegankelijke omkleedruimte en douche met tillift, speciale strandrolstoelen voor op het zand of in het water,…

Wanneer kan men gebruik maken van de hulpmiddelen?

De locatie van Zon, Zee…Zorgeloos wordt in de maanden juli en augustus bemand door jobstudenten van de EHBO-post. Ze zijn dan elke dag te bereiken tussen 10.30 en 18.30 uur.

In Middelkerke is het strand t.h.v. het Casino West voortaan een ‘zorgeloos strand’ met gereserveerde parkeerplaatsen t.h.v. Jules Van den Heuvelstraat.

Contact

Wie een strandrolstoel of zeejutter wil reserveren kan dit doen tijdens de maanden juli en augustus op het nummer 0498 90 58 20 (tussen 10.30 en 18.30 uur, ook op zon- en feestdagen).

Kostprijs

Het gebruik van de hulpmiddelen is gratis.

Meer info vind je hier

 

 

Beter toegankelijk stranden

Dankzij strandmatten thv de schuine helling aan de Zwaluwenlaan in Westende Bad wordt het strand beter toegankelijk gemaakt.

Schrijf u in op de nieuwsbrief van Gemeente Middelkerke