Doortocht Westende - het einde is in zicht!

Gepost op 25/05/2018

De laatste loodjes wegen het zwaarst, zeker voor de bewoners en handelaars in de laatste fase. Voor hen duurt de confrontatie met deze ingrijpende werken nu het langst. Maar we zijn blij te kunnen melden dat de werken ruim binnen de vooropgestelde termijn afgerond zullen zijn. 

Bij de start van de fase tussen de Essex Scottishlaan en de Baronstraat hebben we steeds gemikt om de weg te kunnen openstellen tegen het bouwverlof van 2018. Dit zal zelfs een maand vroeger dan voorzien kunnen gebeuren.

Tijdens de laatste week van mei plaatst de aannemer het asfalt. De voorbije weken trok de aannemer ter voorbereiding reeds alle inspectieputten op. Het beton hiervoor is nu voldoende uitgehard zodat het asfalt gegoten kan worden.

We starten met het asfalteren van alle zijstraten (Hofstraat, Beukenstraat, Bassevillestraat, Baronstraat en Bamburgstraat). In de tweede helft van de week zal het resterende stuk van de Lombardsijdelaan worden geasfalteerd. Her en der doet de aannemer nog een aantal herstellingen aan het asfalt.

In de resterende tijd zullen de markeringen worden aangebracht, signalisatie geplaatst en zal de algemene afwerking gebeuren. De aannemer voorziet tegen vrijdagavond 15/06 de weg definitief te kunnen openstellen. Dit zal lukken indien de weersomstandigheden dit toelaten.

Werken Essex Scottishlaan

Aangezien de doortocht terug open zal zijn, wil de gemeente Middelkerke hiervan gebruik maken en zullen ze de resterende rioleringswerken van de Essex Scottishlaan uitvoeren op het kruispunt met de Koninklijke Baan N34. Met deze ingreep kan in de Essex Scottishlaan, Doornstraat en Strandlaan, zonder onvoorziene omstandigheden, doorgaand verkeer toegelaten worden vanaf het bouwverlof.

Hiervoor sluit men het rijvak Nieuwpoort-Oostende van de Koninklijke Baan N34 tussen de Zeelaan en Henri Jasparlaan af. Deze werken starten op 18 juni en de aannemer voorziet opnieuw doorgang op de kustbaan vanaf 07 juli. Het doorgaand verkeer richting Oostende zal tijdelijk afgeleid worden ter hoogte van het Koning Albert I-monument in Nieuwpoort en rijdt via Lombardsijde en Westende. In de andere richting zal geen hinder zijn. 

Concreet

Je zal op de N34, komend van Nieuwpoort, kunnen doorrijden naar het militaire kamp en camping Albatros. Aan het kruispunt met de Essex Scottishlaan kan je enkel keren op de N34. Niet inslaan in de Strandlaan of de Essex Scottishlaan.