Gezinsrondleiding in De Duinpieper

Gepost op 17/11/2022

Op zondag 20 november kun je in gemeenteschool De Duinpieper in Westende terecht voor een gezinsrondleiding. Iedereen is van harte welkom, maar het zijn vooral de kinderen en ouders van gemeenteschool ’t Lombartje in Lombardsijde die hiervoor een uitnodiging kregen. Beide scholen smelten vanaf volgend schooljaar samen tot één schoolentiteit dus is het nu al tijd voor een gezellig kennismakingsmoment.

Vooruitblikken naar volgend schooljaar 

Na het moeilijke moment van de aankondiging van de sluiting van 't Lombartje is het nu tijd om vooruit te blikken. Daarom kunnen alle kinderen en ouders en van 't Lombartje de Duinpieper bezoeken en de leerkrachten ontmoeten. Ondertussen beleefden de leerlingen van 't Lombartje al enkele gezamenlijke momentjes in De Duinpieper.

Naast een rondleiding staat er ook een voorstelling van de lesaanpak op het programma. Je kan er ook alle leerkrachten van de Duinpieper ontmoeten en gezellig bijpraten met een drankje.

Kom je ook?

Wees welkom op zondag 20 november tussen 10 en 12 u. in De Duipieper, Henri Jasparlaan 29b, 8434 Westende.

Shawna en haar jongens gaan alvast mee naar De Duinpieper

Shawna en haar jongens gaan mee naar De Duinpieper

 

Shawna, Giulliano, Alessyo en Regylio zetten alvast zeker de stap naar De Duinpieper.

“Ik heb zelf altijd in ’t Lombartje les gevolgd”, zegt Shawna. “Ik kreeg er zelf nog les van juf Petra en juf Ellen. Het is uiteraard jammer dat het Lombardsijdse dorpsschooltje moet sluiten, maar de mogelijkheid om naar De Duinpieper in Westende over te stappen, maakt veel goed. De kinderen zullen er opnieuw heel wat bekende gezichten ontmoeten en ook de werking blijft quasi hetzelfde. Over het comfort in de school ben ik bijzonder blij: het gebouw is splinternieuw, met veel licht en ruime klassen.”

“Ikzelf woon in Zevekote”, vervolgt Shawna. “Maar ik kies bewust voor Westende omdat we hier zeker zijn van iets minder drukke klassen en een persoonlijke aanpak. Daarom maak ik met veel plezier de dagelijkse verplaatsing.”
“We kregen een rondleiding in de school en babbelden nadien nog gezellig na met de leerkrachten en de directeur. Mijn jongens zien het alvast goed zitten om volgend schooljaar in De Duinpieper hun lagereschoolcarrière verder te zetten, want ze maakten afgelopen weken al kennis met de kinderen en de leerkrachten van De Duinpieper.”